Volleybal talent van Polaris Helmond gaat hoog spelen

Gepubliceerd op: 5 mei 2023 12:46

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Pien Korbijn speelt komend seizoen bij de huidige nummer 2 uit de topdivisie, VC Ledub (Budel)

Pien (16 jaar) beoefent sinds haar vroege jeugd al de volleybalsport. Ze heeft eerst even op voetbal gezeten bij RKSV Mierlo-Hout, daar was ze keepster, maar maakte toch snel de overstap naar het volleybal. Het hele gezin is of was actief bij hun club VC Polaris.

Pien en ook talentvolle jongere zus Fleur (14 jaar) hebben onlangs met het vaandelteam van VC Polaris voor het eerst in de 68-jarige clubgeschiedenis de Regiobeker Zuid gewonnen, een knappe prestatie! ‘De zussen Korbijn ‘timmerden’ het ene na het andere punt binnen’, stond in het wedstrijdverslag.

Talent valt op, helaas voor VC Polaris (ze zijn wel heel trots). Wel geweldig voor de pas 16-jarige Pien is dat ze komend seizoen gaat spelen bij de nummer twee uit de topdivisie, VC Ledub te Budel. Pien heeft het afgelopen seizoen meegetraind met Somas Activia uit Sint Antonis, die volgend seizoen uitkomt in de eredivisie. Ook die club heeft haar een aanbieding gedaan, maar dan zou ze de eerste tijd weinig aan spelen toekomen en starten vanuit het tweede team. “Teamsport, band met het team en fanatiek spelen voor het hoogst haalbare”, vindt Pien heel leuk aan haar sport.

In de nabije toekomst wil ze natuurlijk zo hoog mogelijk spelen en daarnaast de politie-opleiding gaan volgen. Ze zit nog op het Carolus havo 4 in Brandevoort en kan het leren prima combineren met haar sport.

Als Helmond zijn we natuurlijk trots op haar en wensen haar veel succes.


Dit nieuwsbericht is 191 keer bekeken