Vlooien en teken. Beter voorkomen dan genezen!

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 9:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Wie kent ze niet? Die kleine beestjes die in de warmere dagen weer massaal tevoorschijn komen? Zodra je eenmaal een vlooienplaag te pakken hebt, is het erg lastig om er vanaf te komen. Vlooien en teken zijn veel voorkomende parasieten bij onze huisdieren. Ze zorgen voor irritatie, huidproblemen, allergische reacties en brengen ook ziektes over. Een volwassen vlo kan in haar levenscyclus wel 1000 eitjes leggen. Deze eitjes komen terecht in de omgeving. Ze vallen op plekken waar het huisdier komt, dus de vloer, de mand, de bank etc. Deze eitjes komen binnen enkele weken uit en dan begint het weer van voor af aan.  Vandaar beter voorkomen dan genezen!

U kunt de kans op vlooien en teken aanzienlijk verkleinen door uw hond of kat preventief te behandelen met een goedwerkend vlooien-tekenmiddel. Er zijn verschillende producten te verkrijgen en deze geven 4 weken tot zelfs 8 maanden bescherming tegen vlooien en teken. De werkingsduur is verschillend per product. Bij de Huisdiervoordeelshop verkopen wij diverse vlooien-tekenmiddelen voor uw hond, kat en knaagdier. Door ons variërende aanbod zit er voor elk dier wel iets geschikts bij.

Spot-on pipetten: Beschermt 5 tot 8 weken tegen vlooien en 4 weken tegen teken. De combo-variant vermindert ook nog eens de vlooieneitjes, -larven en -poppen. De kattenvariant beschermt 5 weken tegen vlooien.

Kauwtabletten: doodt vlooien en teken en geeft 30 dagen bescherming. Makkelijk toe te dienen door de smakelijke tablet.

Vlooienband: werkt 16 weken tot 8 maanden tegen teken en vlooien (verschillend per merk)

Vlo-kill tabletten: zeer snelle werking, maakt binnen 6 uur alle levende vlooien dood. Dit product mag gecombineerd worden met een pipet of vlooienband.

Vlooienshampoo: Maakt alle aanwezige vlooien dood en beschermt 1 à 2 weken tegen nieuwe besmetting.

Omgevingsspray: 95% van een vlooienbesmetting bevindt zich in de omgeving en niet op uw dier zelf. Vandaar dat het heel belangrijk is om ook uw huis te beschermen. We hebben kort- en langdurende varianten. Deze beschermen 4 weken of 6 maanden tegen een nieuwe besmetting.

Vlooien brengen ook vaak lintwormen over op uw huisdier. Dus mocht uw huisdier met vlooien in aanraking zijn geweest, is het altijd verstandig om een ontwormingskuur te geven. Ook deze zijn volop verkrijgbaar bij Huisdiervoordeelshop aan de Europaweg 95 in Helmond. Kijk voor meer informatie over onder andere onze openingstijden op www.huisdiervoordeelshop.nl.


Dit nieuwsbericht is 45 keer bekeken