Vijftien dagen lang sporten uitproberen tijdens Nationale Sportweek

Gepubliceerd op: 12 september 2018 17:30
Gewijzigd op: 12 september 2018 13:44

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Van 15 tot en met 29 september 2018 vindt de Nationale Sportweek plaats. Helmond is dan een van de gaststeden. Organisator NOC*NSF heeft Helmond uitgekozen vanwege haar inzet op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Tijdens de Sportweek vinden door de hele stad tal van sportactiviteiten plaats. Allerlei sportverenigingen zetten de deuren open en bieden inwoners daarmee de mogelijkheid om sporten uit te proberen.

Dit jaar bestaat de Nationale Sportweek (NSW) 15 jaar, een jubileumjaar voor NOC*NSF. Om dat te vieren duurt de NSW daarom 15 dagen in plaats van 7. Inwoners krijgen in Helmond een zo breed mogelijk programma voorgeschoteld. NOC*NSF, Stichting JIBB, de sportverenigingen en de gemeente hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Het volledige programma is te vinden op www.jibbhelmond.nl. Tijdens de NSW zijn er ook andere sportieve evenementen, zoals de Braverun, de 10@10challange en Urban Matterz.

Fietsroute op zondag 16 september

Op zondag 16 september zetten ruim vijftig Helmondse clubs hun deuren open om geïnteresseerden te ontvangen. Op de Fietsroutekaart die verspreid is onder alle basisschoolleerlingen en op verschillende locaties in Helmond te verkrijgen is, staat het overzicht wat er te doen is en zien inwoners voor welke leeftijd de sportaanbieder iets aanbiedt. Ook voor mensen met een beperking is er een ruim aanbod. Deelnemers wordt geadviseerd sportkleding aan te trekken, want op veel plekken kunnen zij direct gratis meedoen met sportieve activiteiten. Het is best mogelijk dat deelnemers die dag bekende topsporters tegenkomen. Zij fietsen als ambassadeurs van JIBB en NOC*NSF mee.

Intentieverklaring lokaal sportakkoord

Eind mei werd het Nationale sportakkoord getekend door het ministerie, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Doel van het nationale sportakkoord is om de organisatie en financiën van de sport toekomstbestendig te maken. En er daarbij voor te zorgen dat iedereen in een veilige, gezonde omgeving met plezier kan sporten en bewegen. Zo komt er extra geld beschikbaar voor buurtsportcoaches, beweegprogramma’s voor kinderen onder 6 jaar en gaat de vrijwilligersvergoeding omhoog.
In navolging van het Nationale sportakkoord ondertekenen allerlei sport- en maatschappelijke organisaties een intentieverklaring, waarmee zij een eerste aanzet geven om gezamenlijk te komen tot een lokaal sportakkoord. Medewerkers van JIBB en wethouder Sport, Harrie van Dijk, springen zondag 16 september op de fiets om bij verschillende sportclubs alvast de eerste handtekeningen op te halen.

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen.

Dit nieuwsbericht is 494 keer bekeken

X
X