Vijfde vrachtwagen Stichting Help Ukraine vertrokken

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 14:59

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Hoe een ieder denkt over de oorlog in Oekraïne is niet aan ons, dat laten wij geheel in het midden, maar dat er zich een humanitaire ramp voltrekt is duidelijk. In dat licht is ‘Stichting Help Ukraine’ in Stiphout opgericht.

De familie Boudewijns is in de carnavalsweek een inzamelingsactie gestart, omdat zij een agrarisch bedrijf in de Oekraïne hebben met ongeveer 80 man in dienst waar hele gezinnen afhankelijk zijn van het inkomen van 1 personeelslid. Zoals met zoveel initiatieven is het hier ook zo, van het een komt het ander. Met diverse vrijwilligers wordt hard gewerkt en zijn inmiddels vijf vrachtwagencombinaties vol hulpgoederen afgeleverd in Siret, Roemenië, op de grens met Oekraïne. In elke doos van het recentste transport zat een kindertekening, gemaakt door een kind van een Helmondse basisschool.
Vrijwilligers uit Oekraïne komen met kleine transportbusjes naar Siret om de hulpgoederen te sorteren tot op maat gemaakte pakketten die worden verdeeld onder de inwoners van diverse dorpen, ziekenhuizen, vluchtelingen en het leger. De transporten worden volledig gesponsord mogelijk gemaakt door het transport bedrijf ‘InstaFreight GmbH’ uit Berlijn.

Helpen?
De hulpgoederen worden continu in overleg met Oekraïense vrijwilligers afgestemd, zodanig dat ze ondersteunen in de eerste noden. Wie zich geroepen voelt, particulier of bedrijfsmatig, om te steunen in welke vorm dan ook is van harte welkom. Donaties mogen overgemaakt worden op Stichting Help Ukraine NL95RABO0189828218. Het inzamelen van hulpgoederen is elke zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De meeste behoefte is aan water en blikconserven zoals vis, vlees, groenten. Voor de volledige lijst, zie onze Facebookpagina www.facebook.com/stichtinghelpukraine. Meer informatie is ook te vinden op stichtinghelpukraine.com.


Dit nieuwsbericht is 55 keer bekeken

X
X