Vier jubilarissen voor Mannenkoor Lambardi

Gepubliceerd op: 15 november 2018 14:00
Gewijzigd op: 15 november 2018 13:24

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: Op het onlangs gehouden Caeciliafeest heeft Mannenkoor Lambardi vier jubilarissen mogen huldigen. Theo van Ettro 60 jaar, Theo Talsma 50 jaar, Cees Toemen 40 jaar en Martin Claassen 25 jaar lid van het koor. Als trouwe bezoekers van repetities en concerten, maar ook op allerlei andere terreinen binnen de vereniging, hebben de heren zich in de achterliggende jaren verdienstelijk gemaakt voor het koor. Bijzonder is wel dat het koor dit jaar ook een lid kon huldigen met inmiddels zestig dienstjaren achter de rug en die bovendien nog steeds een van de steunpilaren van het koor is.

Tweede tenor Theo van Ettro heeft zich in die zestig jaar op vele terreinen verdienstelijk gemaakt als bestuurslid, als lid van diverse commissies en tot op de dag van vandaag is hij nog de drijvende kracht achter de tribunecommissie. Cees Toemen, ook tweede tenor, is zo'n 30 jaar lid van het bestuur geweest, was jarenlang penningmeester, heeft vele fantastische koorreizen mee georganiseerd en de spaarkas is bij hem nog steeds in goede handen. Cees werd in 2015 voor zijn inzet beloond met een erelidmaatschap. Eerste tenor Theo Talsma is, als geboren Fries, zich via Lambardi een echte Helmonder gaan voelen en velen zullen van Theo op de middelbare school Duitse les hebben gehad. Martin Claassen was niet alleen als tweede tenor actief maar zette zich ook jarenlang in voor het verenigingsorgaan De Stem. Helaas heeft hij door omstandigheden voortijdig zijn actieve zangcarrière moeten beëindigen.

Voorzitter Meint Veninga reikte aan de jubilarissen de versierselen uit behorende bij het jubileum en er waren bloemen voor de echtgenotes. Op de wekelijkse repetitie in Hotel West Ende werden de jubilarissen gehuldigd door Frans Verhallen voorzitter van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond afdeling Brabant Zeeland.

v.l.n.r.: Lambardi voorzitter Meint Veninga, Martin Claassen, Cees Toemen, Theo van Ettro, Theo Talsma. (bron foto; Mannenkoor Lambardi Helmond).

Dit nieuwsbericht is 455 keer bekeken

X
X