Vier jeugdlintjes uitgereikt in Helmond

Gepubliceerd op: 25 november 2022 13:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND

Op zaterdag 19 november reikten burgemeester Elly Blanksma - van den Heuvel en wethouder Cathalijne Dortmans vier jeugdlintjes uit aan jongeren in Helmond, die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Iris Reemers
De eenentwintig jarige Iris Reemers redde afgelopen zomer tijdens de Helmondse Fiets4daagse het leven van een vrouw die plotseling onwel werd, zij werd getroffen door een hartinfarct. Iris Reemers, die er was om de catering te verzorgen, bedacht zich geen moment, ze schoot meteen te hulp en verleende snel de eerste hulp met behulp van de AED. Zij handelde zoals zij dat ooit geleerd had en sloot haar onmiddellijk aan op de AED.

Door deze kordate levensreddende handeling, is het met de vrouw gelukkig allemaal nog goed afgelopen. Iris is een voorbeeld voor vele jonge stadsgenoten en de wijze waarop ze dit gedaan heeft, kun je alleen maar heel veel respect voor tonen. Vandaag heeft ze voor deze heldendaad een jeugdlintje opgespeld gekregen.

Resa van Meer
Ook de elfjarige Resa van Meer kreeg een jeugdlintje, omdat zij het afgelopen jaar het Brabants Kampioenschap voorlezen heeft gewonnen. Daarnaast wist zij ook de derde plaats te behalen bij de landelijke kampioenschappen. Resa houdt echt van voorlezen en probeert nog meer kinderen te stimuleren om te gaan lezen. Dit alles probeert zij te bereiken via haar kinderboeken-vlogsite, die ze hiervoor heeft opgezet.

Soheib Chmoura
Soheib Chmoura is twaalf jaar jong, hij kreeg het jeugdlintje omdat hij zich al zo betrokken voelt bij de samenleving en voortdurend helpt hij collega jongerenwerkers bij diverse activiteiten in de stad. Hij neemt zelf initiatief en is een harde werker. Ook zijn eigen inzet voor het jongerenwerk in Helmond is geweldig. Zo is hij medeoprichter van We Care Kids en was hij betrokken bij de organisatie van Jongerenfestival ‘De wereld in Helmond’. Soheib vind het geweldig als hij ook anderen kan helpen en vindt het leuk om dingen te organiseren.

Yara van Overbeeke
Voor haar inzet voor vluchtelingen in onze stad, krijgt Yara van Overbeeke die pas negen jaar is, een jeugdlintje. Haar beste vriendin Nel, die vluchteling is, woonde in Helmond, maar moest weer gaan verhuizen naar een AZC in een andere stad. Dit vond Yara verschrikkelijk erg, om van haar beste vriendin Nel afscheid te moeten nemen. Yara heeft toen een brief geschreven naar burgemeester Elly Blanksma en de wethouder Cathalijne Dortmans van Helmond, om haar beste vriendin weer terug naar Helmond te krijgen nu zij een verblijfsvergunning hadden gekregen, nadat ze 2 jaar lang in onzekerheid hadden gezeten in een AZC. Twee jaar lang hebben de meiden contact gehouden en zo vaak als mogelijk afgesproken. Nu zou dit een mooie kans zijn om weer dichter bij elkaar te kunnen wonen. Ze hoopte dat haar brief hierbij kon helpen. Zeker in een tijd met veel discriminatie, is dit natuurlijk een erg mooi gebaar. Yara heeft een heel groot hart en wil het graag allemaal doen voor de mensen om haar heen, ondanks dat dit niet altijd even makkelijk was. Daarnaast probeert ze altijd dingen te bedenken om andere mensen te helpen. Door haar grote betrokkenheid bij vluchtelingen, verzamelde zij lege flessen en met het opgehaalde geld hielp zij de vluchtelingen uit Oekraïne weer.


Dit nieuwsbericht is 136 keer bekeken