Vier gemeentepenningen uitgereikt in Helmond

Gepubliceerd op: 13 mei 2022 12:56

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Deze week stellen wij twee van de vier mensen die afgelopen week een gemeentepenning ontvingen, aan u voor. Volgende week is het de beurt aan de andere twee.

Danique Schepens - Gewichtheffen (Badass)
De Helmondse Danique Schepens (29) mogen we met recht een echte powervrouw noemen. Ze is militair en veteraan, maar richt zich in haar vrije tijd vooral op gewichtheffen. Badass!

Het sportavontuur is zo’n vier jaar geleden begonnen voor Danique. “Ik was altijd al behoorlijk fit, ook vanwege mijn werk. Toen een collega mij liet kennismaken met crossfit, was ik snel verkocht. Bij die sport gaat het niet om je uiterlijk. Je ziet niemand flexen of selfies maken voor een spiegel in de sportschool. Het normale fitness zie ik altijd als een soort hengstenbal, waar iedereen wil opscheppen. Bij crossfit draait het allemaal om allround, fitheid en jezelf blijven uitdagen. Je wilt steeds weer de beste of de snelste zijn. Hierbij kan ik echt mijn kracht kwijt.”

Nederlands kampioen
Inmiddels is gewichtheffen, voor Danique, veel meer dan een beetje sporten. Haar eerste wedstrijd kan ze zich nog goed herinneren. “Dat was in Veldhoven voor de selectie van het NK. Ik dacht bij mij zelf, ik doe gewoon mee en zie wel hoe ver ik kom. Uiteindelijk werd ik zelfs Nederlands kampioen in mijn gewichtsklasse. Heel bizar, dat had ik nooit verwacht. Maar toen werd voor mij wel duidelijk, ik wil nóg beter en sterker worden.”

Geen dikke pizza’s meer
Als Danique niet is uitgezonden, vanwege haar werk als militair, traint ze acht (!) keer per week. “Maar dat is niet het enige, want op de andere dagen, ben ik er ook mee bezig. Dan moet mijn lichaam herstellen en krijg ik bijvoorbeeld massages. Het zwaarste van alles, is misschien nog wel het voedingsschema, dat bestaat uit koolhydraten, vetten, groenten en eiwitten. Soms heb ik ook gewoon zin in een dikke pizza, chocolade of M&M’s. In het begin was dat heel heftig, maar nu ben ik het gewend. Dat soort dingen haal ik gewoon niet in huis.

Olympische Spelen
“Het volgende doel dat Danique wil bereiken is het EK. Maar mijn ultieme droom blijft het meedoen aan de Olympische Spelen. Dat is jammer genoeg nog ver weg. Dankzij dat vooruitzicht, heb ik het ervoor over dat mijn hele leven in het teken staat van de sport.”

Voor al haar geleverde prestaties op hoog niveau, is haar deze Gemeentepenning toegekend. Deze werd door verhindering van wethouder Harrie van Dijk uitgereikt door Willie van de Kerkhof.
Gazarhur Kazarjan - Schaken
Gachatur is een hele vriendelijke jongen die heel goed met volwassenen op kan schieten, alhoewel hij nog maar twaalf jaar oud is. Hij is het enige jongere lid van de Helmondse Schaakclub, maar zijn schaakprestaties zijn voor zijn leeftijd al top. Hij is eind september 2021 Nederlands Kampioen tot 12 jaar geworden in de D jeugd.


Naast het Nederlands Kampioenschap voor de D-jeugd (tot en met 12 jaar), wint Gachatur ook bij de Helmondse Schaakclub zijn partijen. Zo heeft ie in 2021 bijvoorbeeld een intern snelschaaktoernooi van 9 dinsdagen gewonnen, door op de laatste speeldag 1e te worden. Met dit resultaat wist hij daarmee het eindklassement te winnen.
Verder is Gachatur altijd in voor een potje (snel)schaken in de bar, ook al heeft ie juist een lange partij schaken achter de rug. Schaken is zijn lust en zijn leven, zegt ie altijd. Hij kan zich niet indenken er ooit mee te stoppen. Hij wil graag een heel goede schaker worden, als het even kan zelfs grootmeester. Daar doet ie zijn uiterste best voor. Ook heeft hij een persoonlijke trainer, die met hem al zijn partijen analyseert.
Spijtig genoeg is 2021 voor hem vanwege corona niet het beste schaakjaar geweest. Er zijn veel wedstrijden en toernooien afgelast, waarbij hij normaal gesproken bij aanwezig zou zijn geweest, om zijn beste beentje voor te zetten. Voor al zijn geleverde prestaties op hoog niveau is hem deze Gemeentepenning toegekend.


Dit nieuwsbericht is 48 keer bekeken

X
X