Videogroep Helmond

Videogroep Helmond actieve vereniging
Gepubliceerd op: 25 maart 2021 13:45
Gewijzigd op: 25 maart 2021 9:45

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina
Een actieve vereniging, ook nu!

HELMOND De HCC-ZOB Videogroep Helmond is een vereniging van amateurvideomakers. Maandelijks komt de groep bijeen om video's van andere leden te bespreken en ervan te leren en ook voor presentaties over opname- en bewerkingstechnieken en over nuttige software. Bovendien wordt door middel van rollenspel de theorie in de praktijk geoefend. Daarnaast worden van tijd tot tijd excursies georganiseerd naar plekken die voor filmmakers interessant zijn.

De ervaring van de leden varieert van gepensioneerd professioneel filmmaker en ervaren natuurfilmer tot enthousiaste beginner. Onderwerpen van de gemaakte films omvatten onder andere korte documentaires over natuur, reizen en personen of gebeurtenissen in de omgeving en ook korte speelfilms en animaties. Naast de maandelijkse bijeenkomsten wordt een ieder jaar een project georganiseerd waaraan het hele jaar gewerkt wordt. In het verleden betrof dit vooral de montage van opgenomen beelden, maar de laatste jaren is de aandacht verlegd naar het maken van korte films.

Vaak gebeurt dit in kleine groepjes, maar ook wel individueel. In sommige jaren worden films gemaakt op basis van een thema en randvoorwaarden, in andere jaren volledig naar eigen idee. Elke groep zorgt daarbij niet alleen voor het schrijven van een scenario, maar verzorgt ook de regie, het camerawerk, de belichting en de montage in al zijn facetten. In de maand november worden de eindproducten binnen eigen kring bekeken en besproken. In december worden de films tijdens een speciale voorstelling voor belangstellenden vertoond. Deze aanwezigen bepalen de ‘publieksprijs’ voor de beste videofilm. Eén van de winnende films was een documentaire over Landgoed Croy (foto).

Sinds het begin van de tweede lockdown organiseert de groep virtuele bijeenkomsten. Op afstand worden instructie gegeven, applicaties gedemonstreerd en video-opnames van individuele leden gedeeld en besproken. Deze bijeenkomsten zijn interactief met beeld en geluid van alle deelnemers, zodat ze zoveel mogelijk op reguliere samenkomsten lijken. Interesse? Kijk eens op www.zo-brabant.hcc.nl/werkgroepen/videobewerking voor meer informatie.


Dit nieuwsbericht is 235 keer bekeken

X
X