Verrassingsactie voor leerkrachten: versier een bloempot

Gepubliceerd op: 18 juni 2020 13:52

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Helmond: Door de coronacrisis hebben veel leerkrachten het zwaar gehad. Om hen een hart onder de riem te steken, organiseren Helmondvoorelkaar en het Stadsleerbedrijf een verrassingsactie: Versier een bloempot voor een leerkracht. Help je ons mee zo veel mogelijk leerkrachten te verrassen? Je kunt een pot versieren en inleveren bij LEVgroep, Penningstraat 55 in Helmond. De actie loopt vanaf nu t/m 29 juni.

Leerkrachten moesten de afgelopen maanden omschakelen op online onderwijs en vervolgens op een combinatie van online en fysiek onderwijs in kleinere groepen. Op dit moment staan ze op de basisscholen weer voor de hele groep, die veel drukker is dan normaal en waarin bovendien leerachterstanden zijn ontstaan. Helmondvoorelkaar en het Stadsleerbedrijf wil samen met inwoners iets doen voor onze helden in het onderwijs.  

Bloempotten versieren
Zoek een (bloem)pot die je kunt versieren. Dit kan een bloempot zijn die je hebt staan, maar je kunt ook een gebruikte glazen pot of een blik omspoelen. Versier de pot met stickers, verf, mozaïek, kurk, stof of wat je maar kunt verzinnen. Inspiratie nodig? Kijk op www.helmondvoorelkaar.nl/onderwijs.

Breng de bloempot(ten) naar het kantoor van LEVgroep, Penningstraat 55 in Helmond. Dit kan op dinsdag 23 juni en woensdag 24 juni van 11.00 tot 15.00 uur. Op afspraak kun je de pot eventueel ook op een ander moment in deze week afgeven.

Bloempotten vullen en rondbrengen
Deelnemers van het Stadsleerbedrijf gaan alle potten vullen met zakjes potgrond en bloemzaadjes. Dit gebeurt op maandag 29 juni van 10.00 tot 12.00 uur. De bloempotten worden op maandag 6  juli van 13.00 tot 15.00 uur rondgebracht bij de scholen in Helmond. Wil je helpen met het vullen of  rondbrengen van de bloempotten, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar: info@helmondvoorelkaar.nl. Alle informatie over deze actie is te vinden op www.helmondvoorelkaar.nl/onderwijs. Hoe meer mensen meehelpen, hoe meer leerkrachten we kunnen verrassen!

Foto: Versier een bloempot voor een leerkracht (bron: Helmondvoorelkaar).


Dit nieuwsbericht is 357 keer bekeken

X
X