Vernielde gedenkplaat van monument
bij Maurickplantsoen vervangen

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 14:57

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

RIJPELBERG Met de viering van 75 jaar bevrijding zijn door de Heemkundekring Helmont in samenwerking met de gemeente Helmond op enkele plaatsen in Helmond struikelstenen gelegd.

Aan het Maurickplantsoen werd een monument geplaatst met een herdenkingsplaat erop. In het gras voor het monumentje werd een grote struikelsteen geplaatst. Al deze elementen dienden ervoor om iedereen te laten weten wat er met deze personen was gebeurd in de Tweede Wereldoorlog.

Vernield
Er zijn echter personen in onze samenleving, die het doel wat er met deze herdenkingen beoogd wordt, niet begrijpen. Zij hebben de herdenkingsplaat op het monument zodanig vernield, dat het vernieuwd moest worden. De Heemkundekring Helmont heeft hier, evenals met de eerste struikelstenen die gelegd werden, contact opgenomen met de gemeente Helmond.

Het ging hierbij om de vraag of de gemeente Helmond de herdenkingsplaat wilde vervangen voor een nieuwe, weer toonbare respectvolle herdenkingsplaat op het monument.

Vervangen
Het verzoek van de Heemkundekring Helmont is door de gemeente Helmond ingewilligd en er is een nieuwe herdenkingsplaat gemaakt. Deze is inmiddels geplaatst en laat ons hopen dat er nu wel respectvol met dit monument wordt omgegaan.

Wat er nog mankeert is dat het gras dat rondom de grote struikelsteen die in het gras ligt, beter wordt weggehaald, zodat de teksten nog leesbaar blijven.


Dit nieuwsbericht is 41 keer bekeken

X
X