Verleden en toekomst op de Automotive Campus

Gepubliceerd op: 19 september 2019 14:51
Gewijzigd op: 18 september 2019 14:54

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Ter ere van het 10 jarig bestaan van de Automotive Campus en het 250e verjaardagsfeest van de auto, gaan we op 5 oktober op de Helmondse Automotive Campus flink uitpakken. De opening is om 12:00 uur en we sluiten feestelijk af om 17:00. Er komen vele klassiekers waaronder een hele serie verschillende DAF-typen, o.a. de Kalmar. Verder diverse oldtimer Porsches en Jaguars en ook o.a. een Ford Thames uit 1949 een Dodge Wayfarer uit 1951 en een Daimler E20 uit 1936.

Oproep
Heeft u een mooie klassieke auto, dan kunt u zich nog aanmelden om deze te etaleren op het klassieker paviljoen tussen alle andere pronkstukken. Indien u dat wenst, kunt u zich opgeven bij margaretha@ncad.nl, zolang het paviljoen nog niet vol staat uiteraard.

U kunt dan tussen half negen en half twaalf de auto plaatsen.

Automotive Quiz
Voor diegenen die een auto plaatsen op het klassiekerpaviljoen uiterlijk half elf, wordt exclusief een presentatie gegeven over de toekomst van mobiliteit, over waterstof, elektrisch rijden en de ontwikkeling van verbrandingsmotoren, Dit allemaal uiteraard met een hele vette knipoog naar het verleden, want zonder verleden geen toekomst!
Aansluitend is er een Automotive Quiz.

Daarnaast etaleren studententeams hun (race-) wagens. Daarnaast is er een presentatie van o.a. de DAF club Nederland over de Variomatic ook wel het pientere pookje genoemd. Dit continu variabel transmissiesysteem is ontwikkeld in de jaren vijftig en zestig onder leiding van Hub van Doorne.

Tevens is er een presentatie van de Chrysler Classic Cars Club over het leven van voormalig Chrysler topman Lee Iacocca. Lee was één van de grootste marketeers in de geschiedenis van de auto-industrie. De zoon van een uit Italië geëmigreerde hotdogverkoper bereikte de top bij Ford Motor Company, en wist na zijn ontslag bij Ford het noodlijdende Chrysler weer tot leven te wekken.

Er is een horecaplein met Café de zachte G met interviews, optredens en entertainment en de deuren bij Fontys Automotive en Summa college staan open; er kan een kijkje worden genomen in wat deze Automotive opleidingen allemaal te bieden hebben voor een mooie carrière in de veelzijdige Automotive sector.

De toegang tot dit bijzondere feest is gratis!

Voorafgaand aan het feest onthult Wethouder Maas op vrijdagmiddag 4 oktober, om 15.30 uur, ter plaatse bij Kasteel / Smalle Haven, de expo “Helmond: een eeuw auto-industrie”.

(Bron foto; NCAD).


Dit nieuwsbericht is 369 keer bekeken

X
X