VDNS Helmond wederom Kia-topdealer

Gepubliceerd op: 27 januari 2023 9:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

KIA dealer VDNS mag zich in 2023 wederom één van de 5 beste KIA-dealervestigingen van Nederland noemen. Het team van de dealer uit Helmond behaalde op alle criteria In de jaarlijkse verkiezing zeer hoge scores. KIA Nederland beoordeelt het dealernetwerk gedurende het hele jaar objectief en intensief op prestaties. Naast de realisatie van de diverse verkoop- en servicedoelstellingen wordt ook nauwkeurig gekeken naar de klanttevredenheid die wordt gemeten via enquêtes die na elk klantenbezoek worden gehouden.

Door: Anton van Stekelenborg

KIA-dealer VDNS heeft zich het afgelopen jaar weten te onderscheiden en de Award is een erkenning voor de toewijding en optimale inzet van het gehele team. Lean Verstoep, President en CEO van KIA Nederland zegt over de Top Dealer Award 2023: “Samen met onze dealers bespreken we jaar op jaar records in Nederland met als ultiem resultaat onze nummer 1-positie in 2022. Ons succes is het resultaat van de som der delen en onze klantgerichte dealerorganisatie speelt hierbij een grote rol. Onze gehele organisatie scoort overall zeer goed als het gaat om klanttevredenheid en dan is het extra uitdagend om je als dealer te onderscheiden. Dat is precies wat de winnaars van de Top Dealer Award 2023 hebben gedaan. Onze felicitaties gaan uit naar het gehele team van KIA-dealer VDNS in Helmond.” “We zijn trots dat we zijn uitgeroepen tot KIA Top Dealer 2023”, glundert Frank van den Nieuwenhuijzen. “We willen verwachtingen altijd overtreffen en zijn dan ook zeer vereerd dat onze klanten dit waarderen.”

VDNS Helmond is voor maar liefst de 13e keer achtereenvolgend KIA Top Dealer. Vanaf de opening in 2010 waren ze ieder jaar Top Dealer maar ze behaalden ook al 3 x de Platinumdealer-status. De allerbeste van Nederland dus en behorende bij de top van Europa. “Dit kun je alleen maar bereiken met loyale en kundige collega’s die iedere dag weer klaarstaan voor de vele VDNS-klanten”, zegt Frank. “VDNS-klanten die al diverse auto’s bij ons gekocht en onderhouden hebben, maar ook familie, buurtgenoten en vrienden die ze doorsturen. De samenwerking met de medewerkers van KIA Nederland is voor ons zeer belangrijk, omdat ze ons altijd ondersteunen om alle dagelijkse problematieken gezamenlijk op te lossen. Evenals het KIA Dealerbestuur die samen met de KIA-directie overlegt om tot het beste resultaat te komen voor het gehele dealercorps en importeur. Een fantastisch merk dat gegroeid is van een ‘klein’ merk tot de meest verkochte auto in 2022. Dat is voor het eerst sinds het bestaan van KIA.”

VDNS is daarbij al 10 jaar marktleider in eigen gebied met 20% marktaandeel. “KIA Top Dealer in Nederland smaakt naar meer. Dat willen we ook niet meer afgeven! Top Dealer worden is al een prestatie, maar Top Dealer blijven is nog een veel grotere uitdaging. De concurrentie houd je bij deze natuurlijk nauwlettend in de gaten. Volgende maand, op 4 februari, tijdens een groot feest waar alle KIA-medewerkers aanwezig zijn, horen we of we ons ook weer de beste van Nederland mogen noemen. Dit is natuurlijk voor ons een fantastische beloning vanuit onze klanten, die ons steeds met de beste cijfers beoordelen.”

VDNS KIA is een onderdeel van Autodroom Helmond, tezamen met VDNS Suzuki, Van Den Nieuwenhuijzen Auto’s, Autoschade Helmond, Brabant autolease en Car Cleaning Helmond.
“We hebben de visie alles onder één dak”, legt Frank ons uit. “Dat wil zeggen dat we zorgen dat alles op het gebied van automotive daar kan gebeuren. Of er dus een auto gekocht gaat worden, of moet worden geleased, verzekerd, gepoetst of moet herstellen van schade, alles kan hier gebeuren. Als je eenmaal je auto hier gekocht hebt, hoef je nergens anders meer heen.”

KIA was in 2022 het meest verkochte automerk van Nederland. Frank denkt dat dit komt door diverse redenen. “Kwalitatief zijn het topauto’s”, zegt Frank, “met een moderne uitstraling waar mensen ook graag in gezien worden. De prijsstelling van de auto voldoet aan de wensen van de klant. Zeker wat je ervoor krijgt. KIA geeft 7 jaar garantie, dat geeft natuurlijk veel zekerheid en rust.

De KIA-dealers worden ook constant getraind voor kwalitatief goede doeleindes. Met de nieuwe modellen die regelmatig verschijnen, moet men op de hoogte blijven van alles, zodat ze, als er problemen zijn, dit snel kunnen oplossen. Dit in combinatie met een goed betaalbaar product, 7 jaar volledige garantie in combinatie met 24-uurs service in geheel Europa en gratis navigatie-update, heeft dat mede gezorgd voor het succes. Laten we ook de restwaarde niet vergeten. Dat wil zeggen, de auto is na enkele jaren nog steeds veel geld waard en is het makkelijker om hem in te ruilen voor een nieuwe KIA.” Frank is trots op zijn goede medewerkers. Zijn loyale medewerkers, die goed met de klanten om kunnen gaan en snel een oplossing kunnen vinden voor eventuele problemen. Dat geeft hem meer zekerheid. “Je kunt je zelf wel 100% inzetten, maar als m’n medewerkers dat niet doen, kunnen we nooit dit behaalde doel bereiken”, aldus Frank.

Frank zit zelf al 30 jaar in de autobusiness. Hij is ook één van de oprichters van de Auto Boulevard Helmond. Een plek waar bijna alle automerken te vinden zijn. Als onder andere eigenaar van Van Den Nieuwenhuijzen Auto’s weet hij jaarlijks zo’n 1000 gebruikte auto’s te verkopen. “We blijven altijd zoeken naar de juiste auto’s en zorgen dat we een grote gevarieerde voorraad hebben van zo’n 200 auto’s in diverse prijsklassen. We geven de klant ook nog een jaar garantie en de auto blijft hier in de service. We hebben een moderne werkplaats met 13 monteurs.” In totaal verkopen ze bij de Autodroom Helmond zo’n 3000 auto’s per jaar. Daar kan er dus zeker ééntje voor u tussen zitten.


Dit nieuwsbericht is 289 keer bekeken