Van nood naar de mooiste noot!

Van nood naar de mooiste noot! Zanggroep Pabo
Gepubliceerd op: 1 juli 2021 10:46
Gewijzigd op: 1 juli 2021 10:47

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Hoe klinkt Pabo? Zo klinkt Pabo!

HELMOND Vrijdag 18 juni 2021, de persco om 19.00 uur. Wat een genot om te horen dat de nood van ruim 16 maanden niet mogen zingen, wordt veranderd in eindelijk weer zingen met de juiste noot. Koorleden, dirigent en bandleden zijn dan ook ontzettend blij om elkaar weer te zien en samen muziek te mogen maken na zo een lange tijd.

De kinderen van Zanggroep Pabo, Pabo-Junior, mochten al weer repeteren aangezien zij onder de 12 jaar zijn. Dat hebben zij dan ook gedaan. Vanaf medio juni zijn de repetities hervat onder leiding van nieuwe dirigente Tina Brouwers. Hoe mooi is het om de kinderen te zien stralen bij het weerzien van elkaar. 16 maanden is niet niks als je met elkaar je hobby niet kan uitvoeren. Gelukkig mogen ook de oudere leden vanaf 1 juli aanstaande weer binnen gaan repeteren, uiteraard met de geldende 1,5 meter afstand.

Zanggroep Pabo heeft een roerige periode gehad
Zo verhuisden we in de coronatijd met alle materialen van de oude repetitielocatie naar de nieuwe locatie in Wijkhuis de Fonkel. Ook namen we afscheid van een dirigent die 5 jaar goed bezig is geweest en Pabo-Junior heeft laten groeien. Dat betekende dus een zoektocht naar een nieuwe dirigent.

Achter de schermen is het bestuur dan ook volop bezig geweest. Zo ook om alle RIVM-richtlijnen te vertalen naar de leden en alternatieven te organiseren voor het wegvallen van de repetities. Zaken die online gedaan konden worden, zijn met veel enthousiasme ontvangen bij onze leden, zoals een quiz, de Pabo-challenge, een escaperoom-speurtocht, een stembandenoefening met Lax-Vox en een digitale ledenvergadering. Nee we hebben niet stilgezeten, maar dat neemt niet weg dat het gemis om samen te komen groot is.

Op 17 april 2019 bestond Zanggroep Pabo 50 jaar. We kozen ervoor om dit hele feestjaar diverse gratis wijkconcerten te geven voor iedere Helmonder. Telkens samen met een vereniging die uit die wijk zelf kwam, zoals het Helmonds Muziek Corps, Vrouwenkoor Confetti, Dansgroep Danstijd en de leerlingen van de Kempel onder de titel ‘Pabo meets Pabo’. Een misverstand dat we vaak horen, is dat er gedacht wordt dat wij een afgeleide zijn van de Pabo-opleiding. Nee, Pabo is de Latijnse afkorting van Pastor Bonus, oftewel Goede Herder, en daar ligt de oorsprong van ons koor in 1969 in de Goede Herderkerk.

50 jaar Zanggroep Pabo, we hebben de start goed ingezet en het hele jaar gevierd in alle wijken, echter de Grande Finale van onze Jubileumshow ‘Melodrie’ moest tot driemaal verzet worden vanwege corona. Uiteindelijk hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om de show te annuleren. Erg jammer, we waren immers al ruim 3 jaar verder vanaf de start van de repetities voor de show. Gelukkig, we mogen weer, en ja, we hebben al het één en ander op stapel staan. Blijf ons volgen op social media, zoals Facebook en Instagram.

Ben jij ook zo gek op zingen, net als wij? Zit je of ga je naar groep 4? Kom snel een keer bij Pabo-Junior kijken. Info via junior@zanggroeppabo.nl.

En voor de papa’s of de mannen: is je stem aangeboren, laat dan zeker iets van je horen! We verwelkomen jullie graag. Meer info is te vinden op: www.zanggroeppabo.nl

Zangroep Pabo is onderverdeeld in Pabo-Junior, Pabo-Jeugd, Pabo-Koor en Pabo-Band.
Onze repetities zijn op donderdagen in Wijkhuis de Fonkel.


Dit nieuwsbericht is 588 keer bekeken

X
X