Van Digisolve naar DIGIMIJ: “We pikken het allemaal weer op zoals een Helmonder dat kan en doet”

Gepubliceerd op: 27 maart 2020 12:30
Gewijzigd op: 27 maart 2020 15:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond:  In de nacht van 6 op 7 maart werd Digisolve Mijn ICT op het industrieterrein Hoogeind door een verwoestende brand getroffen. Inmiddels is vastgesteld dat de brand elders in een aangrenzend pand is ontstaan. Wat in 23 jaar is opgebouwd, werd in één nacht compleet weggevaagd. Naast de bedrijfsinventaris, spullen van klanten, en voorraden, zijn er ook veel privé-eigendommen en verzamelingen beschadigd of gewoon weg.

De directie heeft op de dag van de brand, 7 maart, doorgepakt en een nieuwe locatie in gebruik kunnen nemen. Met de geweldige inzet van het team van medewerkers en vrienden en bekenden, hebben ze er voor gezorgd dat, 36 uur na de brandmelding, de primaire bedrijfsprocessen weer operationeel waren.

Niet alleen binnen het bedrijfsleven, maar ook bij de Helmondse stichtingen is het bedrijf actief als bestuursleden binnen Helmondse stichtingen zoals Heel Helmond Support en de Keiebijters. Van deze stichtingen is een deel van de voorraad bij de brand die bij hen was opgeslagen, verloren gegaan. Maar gelukkig lang niet alles. Keiebijters-dassen en Heel Helmond Sport-hoodies zijn vervangbaar maar sommige zaken  helaas niet. Veel spullen liggen nog in herstelopslag en zijn wellicht nog bruikbaar. “We kunnen melden dat er ook veel spullen wonder boven wonder zijn overgebleven en daar putten we kracht uit. Met name een deel van de museumstukken voor het Helmond Sport-museum." Zo meldde William Verkoelen vandaag.

Ondertussen is op de nieuwe locatie bijna alles gereed en vervangen, van magazijn en technische dienst, tot flexwerkplekken en mogelijke museumruimte. "We zijn Helmondse ondernemers en maken deel uit van een zeer groot sociaal maatschappelijk en zakelijk netwerk. We pikken het allemaal weer op zoals een Helmonder dat kan en doet", aldus de ondernemers.

Ze hebben de brand en ongeplande verhuizing aangegrepen om de handelsnaam en logo aan te passen naar DIGIMIJ. Alleen het huisnummer is veranderd van Vossenbeemd 47a naar 96. De postcode, telefoonnummer en al het andere is ongewijzigd.

Het bedrijf bedankt iedereen voor de vele bloemen, steunbetuigingen, support en hulp na de brand.

Het pand drie weken geleden. F Wim van den Broek

Dit nieuwsbericht is 424 keer bekeken

X
X