Van de nood een deugd maken

Gepubliceerd op: 6 april 2020 13:12

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Haiyong en Kean Yeoh runnen samen het Japanse restaurant Roka aan de Kerkstraat in het centrum van Helmond. Op zondag 22 maart om 18.00 uur kreeg het restaurant, net als alle andere horeca in Helmond, onverwachts te horen dat zij moesten sluiten. Voor veel horecazaken een behoorlijke klap.

“De woensdag daarna hebben we besloten om een afhaalservice te beginnen: "Roka to Go".” We hebben verpakkingen gehaald, een aangepaste menukaart gemaakt en bekeken hoe we logistiek gezien het beste te werk kunnen gaan”, laat Haiyong weten. “Stiekem komt er toch veel bij kijken. Om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen, houden we ons aan alle maatregelen. We hebben een maximum aantal bestellingen per tijdstip per dag en zijn ook alleen in de weekenden open. Het eerste weekend was het erg druk. Dat hadden dat niet verwacht.”

Voor de ondernemers was moeilijk om in te schatten hoeveel ze gingen verkopen. In de tweede week waren ze beter voorbereid. “Er kwamen zoveel leuke reacties. Gasten die blij waren dat we open waren, zodat ze thuis tóch lekker kunnen eten, ondanks deze vervelende en bizarre tijd. Er worden foto's op Facebook en Instagram gezet met mooie opgemaakte tafels en onze speciale sushirollen. Het doet ons erg goed dat we onze gasten toch op deze manier gelukkig kunnen maken. Dat geeft ons de positieve energie om zo door te gaan totdat ons restaurant weer open kan gaan. Wij hopen dat deze periode snel voorbij is en dat iedereen goed uit deze situatie komt. Als alles voorbij is, kunnen onze gasten weer van ons eten en de gastvrijheid genieten.”

Restaurant Roka wenst iedereen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. 

Op www.helpdehoreca.nl/ kun je lokale Helmondse horeca een hart onder de riem steken.


Dit nieuwsbericht is 246 keer bekeken

X
X