Van alles wa week 8

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 9:42
Gewijzigd op: 20 februari 2019 13:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond-Oost: Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in het TOV, Azalealaan te Helmond. Een totale geldprijzenpot van EUR 1450,- waarvan een hoofdprijs van:  €400,-. Tevens een loterij voor het winnen van 2 grote gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten. Ook vindt er regelmatig een grote gratis loterij plaats. Aanvang  20.00 UUR. Zaal open vanaf 18.45 uur.

Mierlo-Hout: Elke vrijdag organiseert bridgeclub ’t Houtse Slem bridgeclub bridgedrives, ook voor niet-leden. Men dient zich uiterlijk om kwart over een aan te melden in De Geseldonk. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd. Regelmatige deelnemers kunnen soms een prijsje winnen.

Annawijk/Suytkade: In buurthuis St. Anna aan de Hoogeindsestraat 24 kun je iedere zondagmiddag vanaf half 2 en maandagavond vanaf half 8 prijskaarten. Je kunt er terecht voor jokeren en rikken. De organisatie op zondag is door de Jubileumcommissie van Kv de Ollietrappers en maandagavond de seniorenvereniging St. Anna.

Binnenstad: De Gaviolizaal met zijn collectie draaiorgels en accordeons van Arie Willems, beheerd door de Stichting Draaiorgels Helmond, is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen ook op afspraak, info: info@draaiorgelshelmond.nl
Op zondagen ook regelmatig concerten.

Brouwhuis: Bij woonzorgcentrum Savant Rivierenhof worden biljarters gezocht. De dagen zijn dinsdag en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. U kunt ook langskomen, iedereen is van harte welkomen. Voor meer informatie kunt u bellen naar wedstrijdleider J. Chatrer via 0492-515821.

Mierlo-Hout: Kansrijk Mierlo-Hout organiseert elke maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur een samenloop. Een ontmoetingsmoment voor iedereen, voor wat gezelligheid en een praatje. Ben je minder mobiel of zoek je een maatje die langskomt? Neem contact met ons op. Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij Kansrijk Mierlo-Hout, dat kan ook!  Iedereen is welkom voor een heerlijk bakje koffie of thee. We zien je graag op maandagochtend in wijkhuis de Geseldonk (Cederhoutstraat 44).

Mierlo-Hout: Hebt u thuis nog restanten Boerenbont servies? Dan kan u daar verpleegafdeling Margriet in verzorgingshuis Alphonsus in Helmond enorm mee helpen. Wij gebruiken dit servies omdat dit voor de bewoners herkenning en een warm huiselijk gevoel geeft. Nu zijn er wat spullen gesneuveld en voor ons te kostbaar om het aan te vullen. Daarom deze oproep aan mensen die wat nog wat hebben staan wat men niet gebruikt en hier graag een mooie bestemming aan geven. Alles is welkom! Laat het ons weten via b.vandoorn@savant-zorg.nl of geef het af in het restaurant van Alphonsus.

Helmond-Noord: Speeltuin Leonardus organiseert een Harry Potter Quiz. Weet jij alles van Harry Potter, wil je je kennis hierover testen of heb je zin in een magisch avondje met je eigen team? (regel dan min. 4 of max. 6 personen) en schrijf je in voor deze Harry Potter Quiz voor (jong)volwassenen! (vanaf 15 jaar en ouder). Doe mee en strijd voor de hoofdprijs en je moment van victorie!  Wil jij extra punten verdienen met je team? Kom dan verkleed in Harry Potter stijl en help je team mee naar de overwinning! Deelname alleen via aanmelding; € 3,- per persoon. Datum: zaterdag 16 maart 2019. Aanvang 20.00 uur. Reserveer direct want vol is vol. Aanmelden kan via harrypotterquiz@speeltuinleonardus.nl  
Locatie: Mgr. Swinkelsstraat 24, 5701 XM Helmond

Rijpelberg: Gratis reparaties bij Repaircafé Rijpelberg op zaterdag 23 februari van 11.00 tot 15.00 uur. Locatie: oude basisschool De Torelaar op de Groningenhof 4, Helmond. Meer info: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg . Toegankelijk voor alle inwoners van Helmond. 

Binnenstad: De heemkamer van Heemkunde Helmont  is voortaan ook op iedere 2e dinsdag van de maand geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Op donderdagochtend zijn ondeze vrijwilligers van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig om u te helpen met stamboomonderzoek. Op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er gelegenheid om onze Helmondse boeken-, foto-, en bidprentjescollectie ( ruim 90.000 stuks )  in te zien. De heemkamer van Heemkunde Helmont is in het Baken aan de Pastoor van Leeuwenstraat 23, 5701  JS  Helmond

Mierlo-Hout: Schaakvereniging HSC start op vrijdagmiddag 22 februari met schaken overdag. Iedereen die bekend is met de schaakregels en graag een partij wil spelen is welkom in Snookertown, Hoofdstaat 136 in Mierlo-Hout. Lees meer over aanmelding op www.hschelmond.nl/schaken-overdag

Regio: Zaterdag 2 maart vindt de traditionele slopjacht van ‘Croy’ weer plaats in Aarle-Rixtel. Ontvangst is om 11.30 en de jacht vertrekt om 13.00 uur. De kil is om ongeveer 16.30 uur voor de schaapskooi van Gerrit van de Wylick.

Binnenstad: Van 22 februari tot 4 april exposeert Edie van den Elshout zijn schilderijen, landschappen en stillevens , gemaakt volgens de oude schilderkunst.Te bezoeken tijdens openingsuren in de Fonkel, Prins karelstraat 123 te Helmond.


Dit nieuwsbericht is 261 keer bekeken

X
X