Van alles wa week 40

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 15:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond-Oost: Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in het TOV, Azalealaan te Helmond. Een totale geldprijzenpot van EUR 1500,- waarvan een hoofdprijs van:  €400, Tevens een loterij voor het winnen van 2 grote gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten. Ook vindt er regelmatig een grote gratis loterij plaats. Aanvang  20.00 UUR. Zaal open vanaf 18.45 uur.

Mierlo-Hout: Elke vrijdag organiseert bridgeclub ’t Houtse Slem bridgedrives, ook voor niet-leden. Men dient zich uiterlijk om kwart over een als paar aan te melden in De Geseldonk. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd. Iedere drive is er een fles wijn te winnen.

Annawijk/Suytkade: In buurthuis St. Anna aan de Hoogeindsestraat 24 kun je iedere maandagavond vanaf half 8 prijskaarten. Je kunt er terecht voor jokeren en rikken. De organisatie ligt in handen van seniorenvereniging St. Anna.

Binnenstad: De Gaviolizaal met zijn collectie draaiorgels en accordeons van Arie Willems, beheerd door de Stichting Draaiorgels Helmond, is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen ook op afspraak, info: info@draaiorgelshelmond.nl
Op zondagen ook regelmatig concerten.

Mierlo-Hout: Kansrijk Mierlo-Hout organiseert elke maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur een samenloop. Een ontmoetingsmoment voor iedereen, voor wat gezelligheid en een praatje. Ben je minder mobiel of zoek je een maatje die langskomt? Neem contact met ons op. Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij Kansrijk Mierlo-Hout, dat kan ook!  Iedereen is welkom voor een heerlijk bakje koffie of thee. We zien je graag op maandagochtend in wijkhuis de Geseldonk (Cederhoutstraat 44).

Helmond: De eenzaamheid waar in de week van 1 tot en met 8 oktober extra aandacht wordt geschonken zal voornamelijk ouderen en alleenstaande betreffen. Jeu de boules is bij uitstek een sport/ spel dat tot op hoge leeftijd kan worden gespeeld. Dit wil absoluut niet zeggen dat de sport niet door jonge mensen wordt beoefend. Het zijn juist de “jongeren” die tot op een zeer hoog nationaal en internationaal niveau sporten. De oudere garde speelt meer voor de gezelligheid en de sociale contacten. Hier ligt dan ook onze insteek om deel te nemen aan deze actie week. We hebben afgesproken in die week onze accommodatie open te stellen. Op donderdag 3 oktober en maandag 7 oktober van 10:00 tot 13:00 uur er zijn dan mensen aanwezig voor uitleg van de sport of een gezellig praatje in combinatie met een lekker kopje koffie of thee met wat erbij.

Helmond-Noord: Seniorenvereniging De Schaapskooi  organiseert woensdag  9 oktober een kienmiddag bij Wijkcentrum De Boerderij. Harmoniestraat 105, aanvang  14.00 uur. Wijkcentrum De Boerderij is open vanaf 13.00 uur.U hoeft geen lid te zijn om aan deze middag deel te nemen.

Brandevoort: Singles in Brandevoort en omgeving organiseren regelmatig bijeenkomsten in het Brandpunt aan de Biezenlaan 29  in Brandevoort. De eerst volgende avond is op vrijdag 4 oktober  aanvang 20.30 uur. De entree is vrij. Deze avond is dan voor iedereen toegankelijk.

Helmond: Oecumenisch koor Lighthouse zoekt nieuwe leden, vooral bassen en tenoren. Daarom zetten ze de deuren open op woensdag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Je bent van harte welkom op de open repetitieavond in de Bethlehemkerk, Sperwerstraat 2, 5702 PJ Helmond. Meer informatie? Mail naar koorlighthouse@gmail.com
of kijk op www.koorlighthouse.nl

Helmond-Oost: Dinsdag 8 oktober is in wijkhuis De Lier een koffieochtend van 10.00-12.00 uur. U kunt gezellig met elkaar koffie of thee drinken en een praatje maken, maar u kunt ook diverse spelen doen zoals rummikub, biljarten, sjoelen, darten. Een wijkhuis met veel activiteiten van, voor en door iedereen. Ook staan we open voor andere ideeën. Het is geweldig fijn als u komt ervaren hoe leuk zo'n koffieochtend kan zijn. Koffie of thee €0,85 en een lekker koekje erbij.

Helmond-Oost: Zondag 6 oktober rijdt Tourclub’81 Helmond de Hogebiezen  wielertocht met een afstand van 65 km. Halverwege houden we een koffiestop. Vertrek om 9.00 uur bij Winkelcentrum Straakven. Wegkapitein is Toon van Erp. Gastrijders zijn altijd welkom, meld je vooraf aan via www.tc81.nl. Een volgauto begeleidt ons.

Rijpelberg: Gratis reparaties bij Repaircafé Rijpelberg op woensdag 9 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie:  oude basisschool De Torelaar op de Groningenhof 4, Helmond. Meer info: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg. Toegankelijk voor alle inwoners van Helmond. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden.


Dit nieuwsbericht is 208 keer bekeken

X
X