Van alles wa week 39

Gepubliceerd op: 27 september 2019 9:16

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond-Oost: Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in het TOV, Azalealaan te Helmond. Een totale geldprijzenpot van EUR 1500,- waarvan een hoofdprijs van:  €400, Tevens een loterij voor het winnen van 2 grote gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten. Ook vindt er regelmatig een grote gratis loterij plaats. Aanvang  20.00 UUR. Zaal open vanaf 18.45 uur.

Mierlo-Hout: Elke vrijdag organiseert bridgeclub ’t Houtse Slem bridgedrives, ook voor niet-leden. Men dient zich uiterlijk om kwart over een als paar aan te melden in De Geseldonk. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd. Iedere drive is er een fles wijn te winnen.

Annawijk/Suytkade: In buurthuis St. Anna aan de Hoogeindsestraat 24 kun je iedere maandagavond vanaf half 8 prijskaarten. Je kunt er terecht voor jokeren en rikken. De organisatie ligt in handen van seniorenvereniging St. Anna.

Binnenstad: De Gaviolizaal met zijn collectie draaiorgels en accordeons van Arie Willems, beheerd door de Stichting Draaiorgels Helmond, is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen ook op afspraak, info: info@draaiorgelshelmond.nl
Op zondagen ook regelmatig concerten.

Mierlo-Hout: Kansrijk Mierlo-Hout organiseert elke maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur een samenloop. Een ontmoetingsmoment voor iedereen, voor wat gezelligheid en een praatje. Ben je minder mobiel of zoek je een maatje die langskomt? Neem contact met ons op. Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij Kansrijk Mierlo-Hout, dat kan ook!  Iedereen is welkom voor een heerlijk bakje koffie of thee. We zien je graag op maandagochtend in wijkhuis de Geseldonk (Cederhoutstraat 44).

Centrum: Tussen 1 mei en 1 oktober is de Lambertuskerk in Helmond  weer open voor bezoek. Op woensdag tussen 14 en 16 uur, en op zaterdag  van 12 tot 16 uur.  Ook op koopzondagen  van 14 tot 16 uur. Iedereen is welkom in dit bijzondere gebouw. 

Helmond-Noord: Op zaterdag 28 september wordt een busreis naar kasteel Alden Biezen georganiseerd. Er worden diverse workshops gehouden, er zijn markten en het hoofddoel prachtige creaties van bloemstukken, groot, zeer groot en klein tentoongesteld in de tuinen rondom het kasteel en binnen in het kasteel verdeeld over 3 verdiepingen. De prijs bus plus entree is € 33, vertrek vanaf wijkhuis de Boerderij in Helmond-Noord om 09.00 uur precies. Terugkomst in Helmond 18.00 uur. Opstapkaarten zijn verkrijgbaar bij Tonnie Smits, Bugelstraat 18 in Helmond. Tel. 0492532718
Er gaat slechts een bus, dus vol is vol

Dierdonk: We nodigen iedereen op zondag 29 september uit om een kijkje te komen nemen op basisschool Dierdonk tijdens onze open dag. Tussen 10.00 uur en 12.30 uur valt er in ieder lokaal en iedere ruimte wel iets te beleven. Kom springen op de springkussens of laat je schminken. Neem je opa, oma, vriendje, vriendinnetje maar mee, want iedereen is welkom!

Helmond: De eenzaamheid waar in de week van 1 tot en met 8 oktober extra aandacht wordt geschonken zal voornamelijk ouderen en alleenstaande betreffen. Jeu de boules is bij uitstek een sport/ spel dat tot op hoge leeftijd kan worden gespeeld. Dit wil absoluut niet zeggen dat de sport niet door jonge mensen wordt beoefend. Het zijn juist de “jongeren” die tot op een zeer hoog nationaal en internationaal niveau sporten. De oudere garde speelt meer voor de gezelligheid en de sociale contacten. Hier ligt dan ook onze insteek om deel te nemen aan deze actie week. We hebben afgesproken in die week onze accommodatie open te stellen. Op donderdag 3 oktober en maandag 7 oktober van 10:00 tot 13:00 uur er zijn dan mensen aanwezig voor uitleg van de sport of een gezellig praatje in combinatie met een lekker kopje koffie of thee met wat erbij.

Mierlo-Hout: Op maandagavond 29 September speelt het VIOS van Esch Biljarts kaderteam weer een thuiswedstrijd tegen De Oase. Aanvang wedstrijden is om 19.30 in het wijkhuis de Geseldonk in Mierlo- Hout.  Dit is voor de biljartliefhebber een mooie kans om het KADERBILJARTSPEL te bewonderen.

Binnenstad: Op zondag 29 september verzorgt Hayo Boerema, organist van de St. Laurenskerk in Rotterdam, het laatste concert in de zomerserie op het Robustelly orgel in de Lambertuskerk te Helmond. Het programma omvat werken van J.S. Bach, A. van der Horst, L. Vierne en werk van hemzelf. Aanvang 20.00 uur, toegang vrij. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.robustelly-society-helmond.com

Helmond-Oost: Zondag 29 september rijdt Tourclub’81 Helmond de Veulen  wielertocht met een afstand van 75 km. Halverwege houden we een koffiestop. Vertrek om 9.00 uur bij Winkelcentrum Straakven. Wegkapitein is Harrie van den Heuvel. Gastrijders zijn altijd welkom, meld je vooraf aan via www.tc81.nl. Een volgauto begeleidt ons.


Dit nieuwsbericht is 167 keer bekeken

X
X