Van alles wa week 21

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 13:33
Gewijzigd op: 26 mei 2023 13:43

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond-Oost Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in Soos 40, Azalealaan te Helmond.

Met een totale prijzenpot van € 1.500,- met onder andere een hoofdprijs van € 400,- en een loterij voor het winnen van 2 gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten.

Ook vindt er regelmatig een gratis loterij plaats met prachtige prijzen.

Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 22.00 uur.

De zaal is open vanaf 17.45 uur.

U komt toch ook!

Brandevoort, Helmond-West en Mierlo-Hout Repaircafé KBO – St. Lucia: iedereen mag gebruikmaken van deze aangeboden faciliteit. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden, ongeacht waar u woont of status. U bent van harte welkom op donderdag 1 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur. Repareren? Heel slim! Het Repaircafé vindt plaats in Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44.

Brandevoort Iedere dinsdag- en donderavond kunnen tot begin september liefhebbers van beachvolleybal terecht op Sportpark Brandevoort. Jeugdigen vanaf 18.00 uur en senioren en jongeren vanaf 16 jaar vanaf 19.30 uur. Aanvullende informatie is te vinden op de website www.vcpolaris.nl/beach-info.

Rijpelberg Gratis reparaties van je kapotte spullen bij Repaircafé Rijpelberg op woensdag 31 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Koffie en thee zijn ook gratis. Locatie: De Torelaar, Groningenhof 4, Helmond. Alle Helmonders, jong en oud, zijn welkom. Zie ook: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg.

Rijpelberg Elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur heeft de Belangengroep Rijpelberg een inloopspreekuur in wijkhuis de Brem. Ook zijn dan de BOA's aanwezig. Wijkbewoners kunnen dan terecht voor onder andere wijkinformatie, klachten, melden overlast, ideeën, etc. Dit kan natuurlijk ook via info@belangengroeprijpelberg.nl.

Mierlo-Hout Kansrijk Mierlo-Hout biedt op maandagochtend een ontbijt voor 2 euro p.p. Samen ontbijten wordt zo een gezellig samenzijn. Voor vervoer kan worden gezorgd. Het ontbijt begint om 9.00 uur. Heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren, zoals voor het krijgen van een woning, belastingaangifte, aanvraag van toeslagen? Neem contact op met de commissie formulierenhulp via info@kansrijkmierlohout.nl of via 06 – 51 80 49 68 of meld je tijdens de inloop op maandag van 9.15-10.15 uur in De Geseldonk.

Mierlo-Hout Houdt u van rikken? Kom dan op donderdagmiddag naar de Geseldonk in Mierlo-Hout! Er wordt gerikt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf 13.15 uur (tot 13.30 uur). Inleg 1 euro, geen verplichtingen. Er wordt niets van u gevraagd, alleen dat u op de hoogte bent van de beginselen van het rikken. Vragen en informatie bij Frits van Bussel, telefoon 06 – 30 73 06 20.

Helmond-West Kaarten in speeltuin Helmond-West. Elke maandag vanaf 19.00 uur is het paviljoen geopend en om 19.30 uur kan er weer een kaartje gelegd worden. Het gaat om zowel rikken als jokeren. Uiteraard zijn er ook prijzen aan verbonden. Heb je op de maandagavond niets te doen en wil je wel een gezellig avondje hebben, dan kun je dus in de speeltuin terecht.

Helmond-West Zondag eerste pinksterdag is er een kofferbak-/garagesale in de wijk Houtsdonk, van 9.00 uur tot 14.00 uur. Iedereen kan gratis meedoen. De locatie is (vanaf) de flats Frans van Bommelstraat/Wethouder van Deutekomplein.

Centrum De Lambertuskerk in het centrum van Helmond is deze zomer weer open voor bezoek. Op de zaterdagen tussen 12 en 16 uur. Het 17e-eeuwse schilderij dat sinds kort in de kerk hangt, is dan eveneens te zien. Het schilderij komt uit de vroegere Lambertuskerk.

Warande Op Pinksterochtend om 10.00 uur wordt er een bijzondere openluchtdienst gehouden in het Caratpaviljoen. Thema: De verloren zoon. Het koor Cantimond, versterkt met 16 projectleden, zingt Nederlandstalige nummers uit de top 2000. Voorgangers zijn Ds. Corine Beeuwkes, Pieter Flach en Ds. Bernadette van Litsenburg. Iedereen is welkom, meezingen mag!

Warande Op zondag 28 mei 2023 vinden in het kader van de Caratconcerten 2023 de volgende optredens plaats in het Warandepark in Helmond: Blaaskapel De Pompiers (Brandweerkapel) uit Valkenswaard en Drumfanfare Jong Leven uit Gerwen. Aanvang 12.00 uur.

Op maandag 29 mei 2023 vinden van 12.00 tot 15.00 uur de volgende optredens plaats:

12.00 uur Slagwerkgroep Harmonie l'Union Fraternelle uit Zeelst/Veldhoven

13.00 uur Zangkoor Plezzang uit Nuenen

14.00 uur Helmondse Mondharmonica Vereniging (HMV) uit Helmond

Binnenstad Op zaterdag 3 juni om 16.00 uur vindt de eindpresentatie plaats van het Jeugdproject Play In. Het is in Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123. Dit jaar is het motto: Speel je ook mee met het SOHV? Kunstkwartier en het Helmondse amateursymfonieorkest SOHV werkten samen om leerlingen met symfoniemuziek kennis te laten maken. Het orkest en ruim 10 leerlingen, van trompet tot viool en van cello tot dwarsfluit, oefenden samen 3 donderdagen en een zaterdagmiddag. Het programma bestaat uit zo’n 45 minuten met bekende licht klassieke werken, zoals de Hongaarse dans nr. 5 van Brahms. Ook Land of Hope and Glory, bekend van Last night of the Proms in Londen. Een programma door en voor jong en oud. En een beetje de sfeer van André Rieu, maar dan in Helmond! Voor meer informatie, zie www.sohv.nl.

Brouwhuis Leger des Heils en gratis donuts? Yes, DonutDag 2023 staat weer voor de deur. Op 2 juni delen wij bij onze buurthuiskamer Perron 3 gratis donuts uit. Daarnaast zijn er allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Dus, neem je opa, oma of buur mee voor een lekker donut en een glaasje limonade of koffie (ook gratis). Je vind ons hier: Overloop 48a.

Asten Op vrijdag 26 mei organiseert de Jan Paagman Sterrenwacht weer een publieksavond
Voor deze avond is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken. Iedereen is welkom.


Dit nieuwsbericht is 150 keer bekeken