Van alles wa week 20

Gepubliceerd op: 19 mei 2023 12:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond-Oost Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in Soos 40, Azalealaan te Helmond.

Met een totale prijzenpot van € 1.500,- met onder andere een hoofdprijs van € 400,- en een loterij voor het winnen van 2 gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten.

Ook vindt er regelmatig een gratis loterij plaats met prachtige prijzen.

Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 22.00 uur.

De zaal is open vanaf 17.45 uur.

U komt toch ook!

Helmond-Oost Tot 24 mei exposeert Martha Voogd haar schilderijen. Haar werken zijn portretten en landschappen in aquarel uitgevoerd. Deze kleurrijke expositie is tijdens gewijzigde openingsuren te bezoeken in wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123 te Helmond. 

Brandevoort, Helmond-West en Mierlo-Hout Repaircafé KBO – St. Lucia: iedereen mag gebruikmaken van deze aangeboden faciliteit. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden ongeacht waar u woont of status. U bent van harte welkom op zaterdag 20 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur. Repareren? Heel slim! Het Repaircafé vindt plaats in Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44.

Brandevoort Iedere dinsdag- en donderavond kunnen tot begin september liefhebbers van beachvolleybal terecht op Sportpark Brandevoort. Jeugdigen vanaf 18.00 uur en senioren en jongeren vanaf 16 jaar vanaf 19.30 uur. Aanvullende informatie is te vinden op de website www.vcpolaris.nl/beach-info.

Brandevoort In Wijkhuis ’t BrandPunt zal op 23 mei om 10.30 uur een presentatie over de consequenties van de nieuwe pensioenwet gehouden worden door Wilma Berkhout – van den Heuvel (Nederlandse bond voor pensioenbelangen en oud-belastinginspecteur van de gemeente Eindhoven). Laat s.v.p. weten of je komt via info@ kansrijkbrandevoort.nl. Inloop en koffie en thee gratis!

Brandevoort Al jaren wordt gediscussieerd over de pensioenen. Veel mensen vinden het onderwerp te ingewikkeld en haken daarom dan ook af. Toch zal eind deze maand mei in de Eerste Kamer worden beslist of de nieuwe Pensioenwet doorgang zal vinden. Op dinsdag 23 mei zal Wilma Berkhout - v/d Heuvel, oud-belastinginspecteur en voorzitter Ledenraad Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) een lezing verzorgen over de consequenties van de invoering van de nieuwe pensioenwet ook wel de WTP genoemd. In begrijpelijke taal en termen zal ze haar visie geven op dit belangrijke onderwerp. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid vragen te stellen. Dit onderwerp is van groot belang voor het inkomen van zowel werkenden als gepensioneerden. Schroom daarom niet en laat u nader informeren. Gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Aanvang 10.30 uur in wijkhuis ‘t Brandpunt.

Rijpelberg Gratis reparaties van je kapotte spullen bij Repaircafé Rijpelberg op zaterdag 20 mei van 11.00 tot 14.00 uur. Koffie en thee zijn ook gratis. Locatie: De Torelaar, Groningenhof 4, Helmond. Alle Helmonders, jong en oud, zijn welkom. Zie ook: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg.

Rijpelberg Elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur heeft de Belangengroep Rijpelberg een inloopspreekuur in wijkhuis de Brem. Ook zijn dan de BOA's aanwezig. Wijkbewoners kunnen dan terecht voor onder andere wijkinformatie, klachten, melden overlast, ideeën, etc. Dit kan natuurlijk ook via info@belangengroeprijpelberg.nl.

Mierlo-Hout Kansrijk Mierlo-Hout biedt op maandagochtend een ontbijt voor 2 euro p.p. Samen ontbijten wordt zo een gezellig samenzijn. Voor vervoer kan worden gezorgd. Het ontbijt begint om 9.00 uur. Heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren, zoals voor het krijgen van een woning, belastingaangifte, aanvraag van toeslagen? Neem contact op met de commissie formulierenhulp via info@kansrijkmierlohout.nl of via 06 – 51 80 49 68 of meld je tijdens de inloop op maandag van 9.15-10.15 uur in De Geseldonk.

Mierlo-Hout Houdt u van rikken? Kom dan op donderdagmiddag naar de Geseldonk in Mierlo-Hout! Er wordt gerikt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf 13.15 uur (tot 13.30 uur). Inleg 1 euro, geen verplichtingen. Er wordt niets van u gevraagd, alleen dat u op de hoogte bent van de beginselen van het rikken. Vragen en informatie bij Frits van Bussel, telefoon 06 – 30 73 06 20.

Helmond-West Kaarten in speeltuin Helmond-West. Elke maandag vanaf 19.00 uur is het paviljoen geopend en om 19.30 uur kan er weer een kaartje gelegd worden. Het gaat om zowel rikken als jokeren. Uiteraard zijn er ook prijzen aan verbonden. Heb je op de maandagavond niets te doen en wil je wel een gezellig avondje hebben, dan kun je dus in de speeltuin terecht.

Helmond-Noord Op zondag 21 mei organiseert de Vrije School Peelland – Helmond een sfeervolle lentekledingmarkt van 11:30 tot 16:00 uur. Entree is gratis. Er wordt mooie en nette tweedehandse kinder- en dameskleding verkocht! En dit alles onder het genot van een drankje met wat lekkers. Wees van harte welkom!

Centrum De Lambertuskerk in het centrum van Helmond is deze zomer weer open voor bezoek. Op de zaterdagen tussen 12 en 16 uur. Het 17e-eeuwse schilderij dat sinds kort in de kerk hangt, is dan eveneens te zien. Het schilderij komt uit de vroegere Lambertuskerk.

Centrum Zondag 21 mei komt de Dichterskring Helmond weer bij elkaar tussen 14 en 16 uur bij de Kade aan de Havenweg.

Warande Donderdag 18 mei 2023 vindt het volgende Caratconcert plaats van 12.00 tot 15.00 uur in het Warandepark. Optredens deze dag zijn er van: ODE (Overdagensemble) Laarbeek en de Gerwense Dorpsmuzikanten uit Gerwen. Op zondag 21 mei treden de Blaaskapel Zwarte Fanfare uit Aarle-Rixtel, Gemengd Koor Donjo uit Eindhoven en Bernhezer Senioren Orkest (BSO) uit Bernheze op.

Geldrop Reuma Actief de Peel bestaat dit jaar 40 jaar en organiseert verschillende activiteiten om dit vieren, zoals bijvoorbeeldop donderdag 25 mei een Geocache-wandeling. Tijdens deze wandeling gaat u in een groepje met behulp van een navigatieapparaat een route lopen. Onderweg krijgt u vragen/puzzels die u samen moet oplossen om zo de route verder te kunnen wandelen. Zijn alle oplossingen goed, dan vindt u aan het einde van de route een mooie cache voor u verstopt.

Voor wie:

Deelname is gratis, en voor iedereen die van wandelen houdt. De route is ook voor rolstoel en rollator toegankelijk. Onderweg is het mogelijk om af en toe tussendoor op een bankje te genieten van de omgeving. 

Wanneer: 25 mei van 14.00u - ± 17.00u

Locatie: Start parkeerplaats kasteeltuin, Helze 8 in Geldrop

Opgave en informatie:

U kunt zich opgeven vóór 18 mei via: activiteiten@reumadepeel.nl.


Dit nieuwsbericht is 122 keer bekeken