Van alles wa week 19

Gepubliceerd op: 12 mei 2023 14:02
Gewijzigd op: 12 mei 2023 14:06

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond-Oost Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in Soos 40, Azalealaan te Helmond.

Met een totale prijzenpot van € 1.500,- met onder andere een hoofdprijs van € 400,- en een loterij voor het winnen van 2 gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten.

Ook vindt er regelmatig een gratis loterij plaats met prachtige prijzen.

Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 22.00 uur.

De zaal is open vanaf 17.45 uur.

U komt toch ook!

Helmond-Oost Tot 24 mei exposeert Martha Voogd haar schilderijen. Haar werken zijn portretten en landschappen in aquarel uitgevoerd. Deze kleurrijke expositie is tijdens gewijzigde openingsuren te bezoeken in wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123 te Helmond. 

Helmond-Oost Voor mannen bij wie prostaatkanker wordt vastgesteld, slaat meestal de paniek toe. Vaak is het moeilijk om gehoor te vinden voor alle emoties en vragen waarmee men wordt geconfronteerd. Daarom nodigt de Prostaatkankerstichting hen uit om hun ervaringen en vragen te delen met anderen die zich in dezelfde situatie bevinden.

Lotgenoten kunnen van onschatbare waarde blijken omdat zij hetzelfde hebben meegemaakt als degene die de diagnose net heeft gekregen. Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie en tips rond een behandeling, belangrijke steun geven. Ook partners zijn van harte welkom. De stichting nodigt belangstellenden uit voor een bijeenkomst op maandag 15 mei 2023 in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19 in Helmond, van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via: helmond@prostaatkankerstichting.nl.

Brandevoort, Helmond-West en Mierlo-Hout Repaircafé KBO – St. Lucia: iedereen mag gebruikmaken van deze aangeboden faciliteit. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden ongeacht waar u woont of status. U bent van harte welkom op zaterdag 20 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur. Repareren? Heel slim! Het Repaircafé vindt plaats in Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44.

Brandevoort Iedere dinsdag- en donderavond kunnen tot begin september liefhebbers van beachvolleybal terecht op Sportpark Brandevoort. Jeugdigen vanaf 18.00 uur en senioren en jongeren vanaf 16 jaar vanaf 19.30 uur. Aanvullende informatie is te vinden op de website www.vcpolaris.nl/beach-info.

Rijpelberg Gratis reparaties van je kapotte spullen bij Repaircafé Rijpelberg op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 14.00 uur. Koffie en thee zijn ook gratis. Locatie: De Torelaar, Groningenhof 4, Helmond. Alle Helmonders, jong en oud, zijn welkom. Zie ook: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg.

Rijpelberg Elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur heeft de Belangengroep Rijpelberg een inloopspreekuur in wijkhuis de Brem. Ook zijn dan de BOA's aanwezig. Wijkbewoners kunnen dan terecht voor onder andere wijkinformatie, klachten, melden overlast, ideeën, etc. Dit kan natuurlijk ook via info@belangengroeprijpelberg.nl.

Mierlo-Hout Kansrijk Mierlo-Hout biedt op maandagochtend een ontbijt voor 2 euro p.p. Samen ontbijten wordt zo een gezellig samenzijn. Voor vervoer kan worden gezorgd. Het ontbijt begint om 9.00 uur. Heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren, zoals voor het krijgen van een woning, belastingaangifte, aanvraag van toeslagen? Neem contact op met de commissie formulierenhulp via info@kansrijkmierlohout.nl of via 06 – 51 80 49 68 of meld je tijdens de inloop op maandag van 9.15-10.15 uur in De Geseldonk.

Mierlo-Hout Houdt u van rikken? Kom dan op donderdagmiddag naar de Geseldonk in Mierlo-Hout! Er wordt gerikt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf 13.15 uur (tot 13.30 uur). Inleg 1 euro, geen verplichtingen. Er wordt niets van u gevraagd, alleen dat u op de hoogte bent van de beginselen van het rikken. Vragen en informatie bij Frits van Bussel, telefoon 06 – 30 73 06 20.

Helmond-West Kaarten in speeltuin Helmond-West. Elke maandag vanaf 19.00 uur is het paviljoen geopend en om 19.30 uur kan er weer een kaartje gelegd worden. Het gaat om zowel rikken als jokeren. Uiteraard zijn er ook prijzen aan verbonden. Heb je op de maandagavond niets te doen en wil je wel een gezellig avondje hebben, dan kun je dus in de speeltuin terecht.

Centrum De Lambertuskerk in het centrum van Helmond is deze zomer weer open voor bezoek. Op de zaterdagen tussen 12 en 16 uur. Het 17e-eeuwse schilderij dat sinds kort in de kerk hangt, is dan eveneens te zien. Het schilderij komt uit de vroegere Lambertuskerk.

Warande/Stiphout Ga op maandag 15 mei tussen 19.00 en 20.00 naar Woonkamer de Ark voor een goed gesprek met GroenLinks Helmond over onderwerpen die de inwoners van Stiphout en Warande aan het hart gaan. Wat er moet gebeuren of juist niet moet gebeuren? Heb je (groene) ideeën of juist hele sociale plannen om jouw wijk prettiger te maken? Raadsleden en burgercommissieleden van GroenLinks Helmond zijn die avond aanwezig om met je in gesprek te gaan. 

Warande  Op 14 mei vindt het 2e Caratconcert plaats in het seizoen 2023 van 12.00 tot 15.00 uur in het Warandepark. Optredens deze dag zijn er van:

12.00 uur De Parkbloazers - Nuenen

13.00 uur Popkoor Kolok - Helmond

14.00 uur Fanfare Dorpsklank - Castenray

Geldrop Reuma Actief de Peel bestaat dit jaar 40 jaar en organiseert verschillende activiteiten om dit vieren, zoals bijvoorbeeldop donderdag 25 mei een Geocache-wandeling. Tijdens deze wandeling gaat u in een groepje met behulp van een navigatieapparaat een route lopen. Onderweg krijgt u vragen/puzzels die u samen moet oplossen om zo de route verder te kunnen wandelen. Zijn alle oplossingen goed, dan vindt u aan het einde van de route een mooie cache voor u verstopt.

Voor wie:

Deelname is gratis, en voor iedereen die van wandelen houdt. De route is ook voor rolstoel en rollator toegankelijk. Onderweg is het mogelijk om af en toe tussendoor op een bankje te genieten van de omgeving. 

Wanneer: 25 mei van 14.00u - ± 17.00u

Locatie: Start parkeerplaats kasteeltuin, Helze 8 in Geldrop

Opgave en informatie:

U kunt zich opgeven vóór 18 mei via: activiteiten@reumadepeel.nl.

Asten Op vrijdag 12 mei om 19.00 uur organiseert de Jan Paagman Sterrenwacht weer een publieksavond. Voor deze avond is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken. Iedereen is welkom.


Dit nieuwsbericht is 196 keer bekeken