Van alles wa week 18

Gepubliceerd op: 2 mei 2019 9:44
Gewijzigd op: 1 mei 2019 14:55

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond-Oost: Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in het TOV, Azalealaan te Helmond. Een totale geldprijzenpot van EUR 1450,- waarvan een hoofdprijs van:  €400, Tevens een loterij voor het winnen van 2 grote gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten. Ook vindt er regelmatig een grote gratis loterij plaats. Aanvang  20.00 UUR. Zaal open vanaf 18.45 uur.

Mierlo-Hout: Elke vrijdag organiseert bridgeclub ’t Houtse Slem bridgeclub bridgedrives, ook voor niet-leden. Men dient zich uiterlijk om kwart over een aan te melden in De Geseldonk. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd. Regelmatige deelnemers kunnen soms een prijsje winnen.

Annawijk/Suytkade: In buurthuis St. Anna aan de Hoogeindsestraat 24 kun je iedere zondagmiddag vanaf half 2 en maandagavond vanaf half 8 prijskaarten. Je kunt er terecht voor jokeren en rikken. De organisatie op zondag is door de Jubileumcommissie van Kv de Ollietrappers en maandagavond de seniorenvereniging St. Anna.

Binnenstad: De Gaviolizaal met zijn collectie draaiorgels en accordeons van Arie Willems, beheerd door de Stichting Draaiorgels Helmond, is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen ook op afspraak, info: info@draaiorgelshelmond.nl
Op zondagen ook regelmatig concerten.

Mierlo-Hout: Kansrijk Mierlo-Hout organiseert elke maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur een samenloop. Een ontmoetingsmoment voor iedereen, voor wat gezelligheid en een praatje. Ben je minder mobiel of zoek je een maatje die langskomt? Neem contact met ons op. Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij Kansrijk Mierlo-Hout, dat kan ook!  Iedereen is welkom voor een heerlijk bakje koffie of thee. We zien je graag op maandagochtend in wijkhuis de Geseldonk (Cederhoutstraat 44).

Helmond-Noord: Seniorenvereniging  De  Schaapskooi  organiseert  woensdag  8  mei  een  kienmiddag bij wijkcentrum De  Boerderij, Harmoniestraat 105.Aanvang  14.00 uur.  U hoeft geen lid te zijn om aan deze middag deel te nemen. Wijkcentrum de Boerderij is open vanaf 13.00  uur.

Suytkade: Op 5 mei a.s. om 14.00 uur in de Cacaofabriek: Theater monoloog ‘Het zwijgen van mijn vader’. Een theatermonoloog over een 22- jarige jongeman die na drie jaar terugkeert uit de oorlog. Zijn dagboeken over die periode liggen vergeten onder in een kast. Hij zwijgt.  Lang na zijn dood wordt het zwijgen doorbroken omdat steeds meer duidelijk wordt dat oorlog doorgaat, lang nadat de vrede is getekend.

Helmond-Oost: 7 mei is de eerste bijeenkomst van jonge vrouwen tot 45 jaar die kanker hebben of gehad hebben. Landelijk zijn er al bijeenkomsten voor deze groep vrouwen, die zich Bondgirls noemen. Inloophuis De Cirkel sluit zich graag bij dit initiatief aan. De avonden zijn gratis en het adres van de Cirkel is Evertsenstraat 19, 5703 AM Helmond. Voor meer info: info@inloophuisdecirkel.nl of www.inloophuisdecirkel.nl/. Wees welkom en loop binnen.

Helmond: Zelfhulpgroep De Vlinder is voor mensen die psychose-gevoelig zijn.Door elkaar te ontmoeten en zaken bespreekbaar te maken kunnen wij elkaar helpen. In de lotgenotengroep is er veel begrip voor wat je meemaakt en meegemaakt hebt. De groep komt met ondersteuning van Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant één maal per 4 weken op maandagavond in Helmond bij elkaar. Voor meer informatie of aanmelding: Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl of tel: 040-2118328

Helmond-Oost: Zondag 5 mei rijdt Tourclub’81 Helmond de Daatjes wielertocht met een afstand van 80 km. Halverwege houden we een koffiestop. Vertrek om 9.00 uur bij Winkelcentrum Straakven. Wegkapitein is Antoon Slaats. Gastrijders zijn altijd welkom en een volgauto begeleidt ons.

Helmond-West: Liederentafel Helmond West op z’n Best en de Helmondse Mondharmonica Vereniging houden op zondag 26 mei 2019 een gezamenlijk optreden in Wijkhuis Westwijzer. Cortenbachstraat 70  5707TJ  Helmond. Het optreden is van 14.00 uur tot 16.00 uur. De Westwijzer is open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis.

Helmond-Noord: Bij de Pannehoeve organiseren we op zaterdag 22 juni van 11.00 tot 16.00 een zomer rommelmarkt voor het goede doel. Wij hopen hiermee geld in te zamelen voor een duofiets voor gezamenlijk gebruik voor de bewoners van de Pannehoeve. Van 13.30 tot 15.30 gratis schminken. Schminken, springkussen, Verse wafels, home made limonades, appeltaarten, schilderijtjes, boeken, huisraad ect. Jan van Goyenlaan 1

Centrum: Tussen 1 mei en 1 oktober is de Lambertuskerk in Helmond  weer open voor bezoek. Op woensdag tussen 14 en 16 uur, en op zaterdag  van 12 tot 16 uur.  Ook op koopzondagen  van 14 tot 16 uur. Iedereen is welkom in dit bijzondere gebouw. 


Dit nieuwsbericht is 204 keer bekeken

X
X