Van alles wa week 15

Gepubliceerd op: 14 april 2023 12:52

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond-Oost Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in Soos 40, Azalealaan te Helmond.

Met een totale prijzenpot van € 1.500,- met onder andere een hoofdprijs van € 400,- en een loterij voor het winnen van 2 gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten.

Ook vindt er regelmatig een gratis loterij plaats met prachtige prijzen.

Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 22.00 uur.

De zaal is open vanaf 17.45 uur.

U komt toch ook!

Helmond-Oost Tot 24 mei exposeert Martha Voogd haar schilderijen. Haar werken zijn portretten en landschappen in aquarel uitgevoerd. Deze kleurrijke expositie is tijdens gewijzigde openingsuren te bezoeken in wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123 te Helmond. 

Brandevoort, Helmond-West en Mierlo-Hout Repaircafé KBO – St. Lucia: iedereen mag gebruikmaken van deze aangeboden faciliteit. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden ongeacht waar u woont of status. U bent van harte welkom op zaterdag 22 april van 11.00 tot 15.00 uur. Repareren? Heel slim! Het Repaircafé vindt plaats in Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44.

Rijpelberg Gratis reparaties van je kapotte spullen bij Repaircafé Rijpelberg op zaterdag 15 april van 11.00 tot 14.00 uur. Koffie en thee zijn ook gratis. Locatie: De Torelaar, Groningenhof 4, Helmond. Alle Helmonders, jong en oud, zijn welkom. Zie ook: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg.

Rijpelberg Elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur heeft de Belangengroep Rijpelberg een inloopspreekuur in wijkhuis de Brem. Ook zijn dan de BOA's aanwezig. Wijkbewoners kunnen dan terecht voor onder andere wijkinformatie, klachten, melden overlast, ideeën, etc. Dit kan natuurlijk ook via info@belangengroeprijpelberg.nl.

Brouwhuis Ga op zaterdag 15 april tussen 12.00 en 13.00 uur lunchen met GroenLinks Helmond in wijkhuis De Zonnesteen (Rijnlaan 91). Voor een goed gesprek over onderwerpen die de inwoners van Brouwhuis aan het hart gaan, zoals bijvoorbeeld de stankoverlast, de opvang in de wijk, het BZOB en het nieuwe wijkpark. Laat ze weten of je erbij bent via info@groenlinkshelmond.nl, dan staat je (gratis) broodje klaar!

Mierlo-Hout Kansrijk Mierlo-Hout biedt op maandagochtend een ontbijt voor 2 euro p.p. Samen ontbijten wordt zo een gezellig samenzijn. Voor vervoer kan worden gezorgd. Het ontbijt begint om 9.00 uur. Heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren, zoals voor het krijgen van een woning, belastingaangifte, aanvraag van toeslagen? Neem contact op met de commissie formulierenhulp via info@kansrijkmierlohout.nl of via 06 – 51 80 49 68 of meld je tijdens de inloop op maandag van 9.15-10.15 uur in De Geseldonk.

Mierlo-Hout Houdt u van rikken? Kom dan op donderdagmiddag naar de Geseldonk in Mierlo-Hout! Er wordt gerikt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf 13.15 uur (tot 13.30 uur). Inleg 1 euro, geen verplichtingen. Er wordt niets van u gevraagd, alleen dat u op de hoogte bent van de beginselen van het rikken. Vragen en informatie bij Frits van Bussel, telefoon 06 – 30 73 06 20.

Mierlo-Hout Er zijn weer enkele plaatsen vrij bij Café de Karper, ’t Houts Biljartcafé, onder andere:

Maandag- of woensdagmiddag: Libre senioren Donderdagavond: onderlinge competitie Libre Ook zijn er nog enkele plaatsen in de Libre- of Driebandencompetitie voor teams, die
zijn aangesloten bij de KNBB.

Kom eens vrijblijvend kijken en laat u voorlichten over deze fijne sport. Kom langs op de Walvisstraat 34, Mierlo-Hout, telefoon 0492 – 537 855.

Helmond-West Kaarten in speeltuin Helmond-West. Elke maandag vanaf 19.00 uur is het paviljoen geopend en om 19.30 uur kan er weer een kaartje gelegd worden. Het gaat om zowel rikken als jokeren. Uiteraard zijn er ook prijzen aan verbonden. Heb je op de maandagavond niets te doen en wil je wel een gezellig avondje hebben, dan kun je dus in de speeltuin terecht.

Centrum Zondag 16 april komt de dichterskring Helmond weer bij elkaar tussen 14 en 16 uur bij de Kade aan de Havenweg.

Helmond-Noord Het bestuur van de wijkraad Helmond-Noord organiseert op dinsdag 18 april een wijkvergadering in de Boerderij. Aanvang 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Op de agenda staan onder andere kennismaking nieuwe bestuursleden, het afscheid van Huub de Bruyn en Ineke Boelsem, en verder alles wat in de wijk speelt: de activiteiten van bewoners, vernieuwing van het groen, de buurtcamping, de wijkbraderie en de 30 km-zone.

Het bestuur zoekt naar nieuwe bestuursleden.

Asten Op vrijdag 14 april organiseert de Jan Paagman Sterrenwacht weer een publieksavond.
Voor deze avond is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken. Iedereen is welkom. Meer info op: www.sterrenwachtasten.nl.


Dit nieuwsbericht is 211 keer bekeken