Van Alles Wa

Gepubliceerd op: 27 januari 2023 13:54

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond-Oost
Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in Soos 40, Azalealaan te Helmond.
Met een totale prijzenpot van € 1.500,- met onder andere een hoofdprijs van € 400,- en een loterij voor het winnen van 2 gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten.
Ook vindt er regelmatig een gratis loterij plaats met prachtige prijzen.
Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 22.00 uur.
De zaal is open vanaf 17.45 uur.
U komt toch ook!

Helmond-Oost
Vrijdag 3 februari is het kienen in wijkhuis De Lier, Van Kinsbergenstraat 1. Toegang vanaf 16 jaar. U kunt vanaf 18.30 uur in het wijkhuis al binnen bij de leestafel. Om 19.00 uur gaat de zaal open en kunt u de kaarten kopen.

Brandevoort, Helmond-West en Mierlo-Hout
Repaircafé KBO – St. Lucia: iedereen mag gebruikmaken van deze aangeboden faciliteit. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden ongeacht waar u woont of status. U bent van harte welkom op donderdag 2 februari van 13.00 tot 16.00 uur. Repareren? Heel slim! Het Repaircafé vindt plaats in Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44.

Rijpelberg
Gratis reparaties van je kapotte spullen bij Repaircafé Rijpelberg op woensdag 1 februari van 13.00 tot 16.00 uur. Koffie en thee zijn ook gratis. Locatie: De Torelaar, Groningenhof 4, Helmond. Alle Helmonders, jong en oud, zijn welkom. Zie ook: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg.

Rijpelberg
Elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur heeft de Belangengroep Rijpelberg een inloopspreekuur in wijkhuis de Brem. Ook zijn dan de BOA’s aanwezig. Wijkbewoners kunnen dan terecht voor onder andere wijkinformatie, klachten, melden overlast, ideeën, etc. Dit kan natuurlijk ook via info@belangengroeprijpelberg.nl.

Mierlo-Hout
Kansrijk Mierlo-Hout biedt op maandagochtend een ontbijt voor 1 euro p.p. Samen ontbijten wordt zo een gezellig samenzijn. Voor vervoer kan worden gezorgd. Het ontbijt begint om 9.00 uur.
Meer info info@kansrijkmierlohout.nl.

Mierlo-Hout
Houdt u van rikken? Kom dan op donderdagmiddag naar de Geseldonk in Mierlo-Hout! Er wordt gerikt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf 13.15 uur (tot 13.30 uur). Inleg 1 euro, geen verplichtingen. Er wordt niets van u gevraagd, alleen dat u op de hoogte bent van de beginselen van het rikken. Vragen en informatie bij Frits van Bussel, telefoon 06 – 30 73 06 20.

Mierlo-Hout
Ter informatie. Carnavalszaterdag 18 februari is het GEEN papier, kleding en schoeisel inzamelen bij de Kluppels. U bent van harte welkom op vrijdag 17 februari vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. Wij wensen alle carnavalsvierders een supergezellige carnaval.

Stiphout
Vanaf nu kunt u in de Ark niet alleen terecht met uw defecte huis-, tuin- en keukenspullen, met kleding die versteld of gerepareerd moet worden, met keukenmessen die u wilt laten slijpen en dergelijke, maar ook als u problemen hebt met het gebruik van uw mobiele telefoon, laptop of tablet. Er zal dan telkens iemand aanwezig zijn van Seniorweb die u vooruit helpt als u iets wilt doen met uw apparaat maar het lukt alsmaar niet. Het gaat dan dus niet om het repareren van kapotte apparaten, maar om hulp als u bijvoorbeeld problemen hebt met het opslaan van adressen, het installeren en werken met bepaalde apps, het opslaan en terughalen van documenten etc.
U hoeft zich niet tevoren aan te melden, maar kunt vrij binnenlopen tussen 14.30 en 15.00 op de 1e donderdag van elke maand en op elke 3e zaterdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Als het druk is, moet u even uw beurt afwachten, maar om de wachttijd te veraangenamen wordt u een gratis kopje koffie of thee aangeboden.
Alle hulp die gegeven wordt is gratis. Dat geldt voor zowel Repair Café als voor Seniorweb, die allebei onder de vlag van de KBO werken. Ze zijn er echter niet alleen voor leden van KBO, iedereen is welkom.

Helmond-West
Kaarten in de speeltuin. Vanaf 16 januari kan er in speeltuin ‘Helmond-West’ weer gekaart worden. Na de coronajaren wordt het kaarten weer opgestart. Elke maandag vanaf 19.00 uur is het paviljoen geopend en om 19.30 uur kan er weer een kaartje gelegd worden. Het gaat om zowel rikken als jokeren. Uiteraard zijn er ook prijzen aan verbonden. Heb je op de maandagavond niets te doen en wil je wel een gezellig avondje hebben, dan kun je dus in de speeltuin terecht.


Dit nieuwsbericht is 421 keer bekeken