Van Alles Wa

Gepubliceerd op: 25 november 2022 14:10

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond-Oost

Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in Soos 40, Azalealaan te Helmond. Met een totale prijzenpot van € 1.500,- met onder andere een hoofdprijs van € 400,- en een loterij voor het winnen van 2 gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten. Ook vindt er regelmatig een gratis loterij plaats met prachtige prijzen. Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 22.00 uur.
De zaal is open vanaf 17.45 uur. U komt toch ook!

Brandevoort, Helmond-West en Mierlo-Hout

Repaircafé KBO – St. Lucia: iedereen mag gebruikmaken van deze aangeboden faciliteit. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden ongeacht waar u woont of status. U bent van harte welkom op donderdag 1 december van 13.00 tot 16.00 uur. Repareren? Heel slim!

Annawijk

Tribune Sport Awards. Tribune gaat, in samenwerking met Gemeente Helmond, weer de Helmondse Sport Awards-verkiezing organiseren. Voor de verkiezing van de beste sportploeg, sportvrouw, sportman, paralympische sporter, sporttalent en sportcoach van het jaar 2022, zijn de inschrijvingen voor de nominaties op de website www.tribunemagazine.nl vanaf heden geopend. Inschrijven kan tot en met 31 december 2022. Het evenement zal in februari 2023 groots worden georganiseerd in het Annatheater.

Rijpelberg

Gratis reparaties van je kapotte spullen bij Repaircafé Rijpelberg op woensdag 30 november van 13.00 en 16.00 uur. Koffie en thee zijn ook gratis. Locatie: De Torelaar, Groningenhof 4, Helmond. Alle Helmonders, jong en oud, zijn welkom. Zie ook: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg.

Rijpelberg

Baroniehof Buurttafel – Speculaas en pepernoten. Op zaterdag 26 november ben je van harte welkom om tussen 12.00 en 14.00 uur gezellig even te komen buurten met wijk- en stadgenoten. Omdat het bijna 5 december is, hebben we behalve koffie en thee ook warme chocomel met slagroom en speculaas en pepernoten. Je mag ook gerust een vriend of vriendin meenemen, of je vader, moeder, opa, oma, kleinkind. Helemaal goed, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Iedereen uit Helmond is welkom. Aanmelden is niet nodig. Bij droog weer gaat de activiteit door. Bij regen en/of storm vervalt het. Ook in de herfst en winter organiseren we elke laatste zaterdag van de maand bijeenkomsten bij de picknicktafel op de Baroniehof. Zolang het maar niet regent en stormt kunnen we ons warm houden met warme drank, jas en das en een spelletje jeu de boules of frisbee-gooien. Ook staat er de Buurtbieb met keuze uit allerlei tweedehands boeken die je gratis mag meenemen.

Mierlo-Hout

Nieuwsflits van het Gilde Sint Antonius Abt. Muziekfestijn op het Kerkplein, dat werd georganiseerd op zondag 24 juli 2022, was gezellig en zeer goed bezocht. Daarom is besloten om volgend jaar het Muziekfestijn op het Kerkplein wederom te organiseren en wel op zondag 16 juli 2023. Reserveer deze datum in uw agenda, volledige informatie volgt te zijner tijd.

Mierlo-Hout

Iedere maandagochtend om 9.00 uur bent u van harte welkom in de Geseldonk om voor € 1,00 te genieten van een uitgebreid ontbijt.

Mierlo-Hout

Houdt u van rikken? Kom dan op donderdagmiddag naar de Geseldonk in Mierlo-Hout! Er wordt gerikt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf 13.15 uur (tot 13.30 uur). Inleg 1 euro, geen verplichtingen. Er wordt niets van u gevraagd, alleen dat u op de hoogte bent van de beginselen van het rikken. Vragen en informatie bij Frits van Bussel, telefoon 06 – 30 73 06 20.

Mierlo-Hout

Fraaie zege Polaris dames; eerste verlies heren. Het damesduel Polaris - Nuvoc is in een onverwacht grote 4-0 zege voor de thuisploeg geëindigd. De heren speelden in Breda en verloren van nummer twee VC Burgst met 3-1. Tegen de nummer twee van de ranglijst speelden de Polaris dames een opvallend sterke partij. Pien Korbijn was in het duel de bepalende troef en ook haar medespeelsters lieten zien het hogere divisieniveau aan te kunnen. In enkele situaties sloeg de gedegen opbouw over in paniekerigheid, maar deze vormden door de korte duur geen bedreiging voor de fraaie 4-0 zege. Na de 26-24, 25-15 en 25-22 voorsprong kantelde het duel door verminderde concentratie. Over en weer werden te veel fouten gemaakt, maar het scoreverloop vergoedde veel. Beide teams hadden uitzicht op de zege, maar ook nu trok Polaris de winst naar zich toe. Coach Ellen van Bree: “Ik ben erg tevreden over het vertoonde spel in de eerste drie sets; die waren van een goed niveau. Ik heb vandaag een team gezien dat voor iedere bal wilde gaan en niet opgaf. Dat we in de vierde set terugvielen was zonde maar we bleven vechten voor ieder punt en dat gaf de jonge ploeg vertrouwen. Tegen VV Kessel moeten we zaterdag in staat zijn een goed vervolg te geven.”

De heren stelden in Breda enigszins teleur en bereikten niet het niveau van de voorgaande weken. De openingsset verloor Polaris na een 21-24 voorsprong. De foutenlast nam niet af en na nieuw verlies met 25-13 en 25-22 zorgden de invallers voor een krachtig herstel. Dit leverde via 23-25 toch nog een winstpunt op. Zaterdag komt ZVH 2, de reserveploeg van een van de nationale topploegen en titelkandidaat in de tweede divisie op bezoek. Programma 26 november Sporthal ‘t Hout: 12.45 uur Polaris MC 2 - Skunk Veghel MC 2; Polaris JC 2 - Klaverblad/HHC Horn JC 1; 14.45 uur Polaris JC 1 - Paegasus Reusel JC 1; 16.45 uur Polaris HS 2 - Hajraa Eindhoven HS 2; 16.45 uur Polaris DS 4 - SVS Stevensbeek DS1; 19.00 uur Polaris HS 1 - ZVH HS Zevenbergen HS 2.

Helmond-Noord

Bij het Repaircafé Helmond-Noord in De Terp, Breitnerlaan 7, ingang Leger des Heils 50-50, kunnen bewoners met hun niet-werkende spullen langskomen voor gratis reparatie en wel op woensdag 30 november en verder op woensdag 7 december en op zaterdag 17 december. De openingstijden zijn op de woensdagen van 11.00 uur tot 15.00 uur en op de zaterdagen van 12.00 uur tot 16.00 uur. Handige en technische mensen kunnen zich natuurlijk van harte aanmelden als vrijwilliger. Voor info, bel Gijs van Veldhuizen, coördinator Repaircafé Helmond-Noord (06 – 24 37 35 71).


Dit nieuwsbericht is 309 keer bekeken