Van Alles Wa

Gepubliceerd op: 18 november 2022 11:52

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond-Oost

Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in Soos 40, Azalealaan te Helmond. Met een totale prijzenpot van € 1.500,- met onder andere een hoofdprijs van € 400,- en een loterij voor het winnen van 2 gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten. Ook vindt er regelmatig een gratis loterij plaats met prachtige prijzen. Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 22.00 uur.
De zaal is open vanaf 17.45 uur. U komt toch ook!

Rijpelberg

Gratis reparaties van je kapotte spullen bij Repaircafé Rijpelberg op zaterdag 19 november tussen 11.00 en 14.00 uur. Koffie en thee zijn ook gratis. Locatie: De Torelaar, Groningenhof 4, Helmond. Alle Helmonders, jong en oud, zijn welkom. Zie ook: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg.

Brandevoort, Helmond-West en Mierlo-Hout

Repaircafé KBO – St. Lucia: iedereen mag gebruikmaken van deze aangeboden faciliteit. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden ongeacht waar u woont of status. U bent van harte welkom op zaterdag 19 november van 11.00 tot 15.00 uur. Repareren? Heel slim!

Mierlo-Hout

Houdt u van rikken? Kom dan op donderdagmiddag naar de Geseldonk in Mierlo-Hout! Er wordt gerikt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf 13.15 uur (tot 13.30 uur). Inleg 1 euro, geen verplichtingen. Er wordt niets van u gevraagd, alleen dat u op de hoogte bent van de beginselen van het rikken. Vragen en informatie bij Frits van Bussel, telefoon 06 – 30 73 06 20.

Annawijk

Tribune Sport Awards. Tribune gaat, in samenwerking met Gemeente Helmond, weer de Helmondse Sport Awards-verkiezing organiseren. Voor de verkiezing van de beste sportploeg, sportvrouw, sportman, paralympische sporter, sporttalent en sportcoach van het jaar 2022, zijn de inschrijvingen voor de nominaties op de website www.tribunemagazine.nl vanaf heden geopend. Inschrijven kan tot en met 31 december 2022. Het evenement zal in februari 2023 groots worden georganiseerd in het Annatheater.

Rijpelberg

Baroniehof Buurttafel – Speculaas en pepernoten. Op zaterdag 26 november ben je van harte welkom om tussen 12.00 en 14.00 uur gezellig even te komen buurten met wijk- en stadgenoten. Omdat het bijna 5 december is, hebben we behalve koffie en thee ook warme chocomel met slagroom en speculaas en pepernoten. Je mag ook gerust een vriend of vriendin meenemen, of je vader, moeder, opa, oma, kleinkind. Helemaal goed, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Iedereen uit Helmond is welkom. Aanmelden is niet nodig. Bij droog weer gaat de activiteit door. Bij regen en/of storm vervalt het. Ook in de herfst en winter organiseren we elke laatste zaterdag van de maand bijeenkomsten bij de picknicktafel op de Baroniehof. Zolang het maar niet regent en stormt kunnen we ons warm houden met warme drank, jas en das en een spelletje jeu de boules of frisbee-gooien. Ook staat er de Buurtbieb met keuze uit allerlei tweedehands boeken die je gratis mag meenemen.

Mierlo-Hout

Polaris mannen verstevigen koppositie. Na een 0-3 achterstand in de openingsset lieten de Polaris mannen tegen Volley Tilburg zien niet voor niets de koploper in de tweede divisie te zijn. De zuiverheid in de opbouw en de aanvalskracht waren prima op elkaar afgestemd en daar wist het echt niet zwakke Volley Tilburg geen raad mee. Na de 25-13 winst bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en kende nauwelijks inzinkingen. Via tweemaal 25-19 en 25-17 voegde de selectie van Hans van Steenis vijf punten aan het totaal toe. Aanstaande zaterdag volgt het tweede topduel op rij, nu in Breda. Tegenstander De Burgst verloor slechts eenmaal en aast op een misstap van Polaris. De dames bleken in Landgraaf met een verzwakte selectie net niet voldoende in vorm te zijn voor de winst. Na de 1-1 tussenstand bleek de thuisploeg net iets sterker via 25-22 en 25-19. Zaterdag ontvangt het team Nuvoc Veldhoven dat de tweede plaats op de ranglijst verdedigt. Programma 19 november 11.00 uur: Polaris JB -Flamingo’s 56 JB Gennip 1; 12.45 uur Polaris MC 1 - VC/PSV MC Eindhoven 2; 14.45 uur Polaris DS 5 - Spirit DS Rosmalen 2; 14.45 uur Polaris DS 3 - Vessem DS 1; 16.45 uur Polaris HS 3 - VVC Vught HS 2; 16.45 uur Polaris DS 2 - Condor Kaatsheuvel DS 1; 19.00 uur Polaris DS 1 - Nuvoc DS.

Mierlo-Hout

Nieuwsflits van het Gilde Sint Antonius Abt. Muziekfestijn op het Kerkplein, dat werd georganiseerd op zondag 24 juli 2022, was gezellig en zeer goed bezocht. Daarom is besloten om volgend jaar het Muziekfestijn op het Kerkplein wederom te organiseren en wel op zondag 16 juli 2023. Reserveer deze datum in uw agenda, volledige informatie volgt te zijner tijd.

Mierlo-Hout

Iedere maandagochtend om 9.00 uur bent u van harte welkom in de Geseldonk om voor € 1,00 te genieten van een uitgebreid ontbijt.

Helmond-Noord

Vrijwilligers gezocht De Schabbert. KBO-Bernadette, Wijkraad Helmond-Noord en de Schabbert hebben een spreekuur opgezet voor mensen die geholpen willen worden met telefoon, ipad, computer en dergelijke. Daarvoor zoeken ze vrijwilligers die op toerbeurt daarmee mensen willen helpen. Vragen als: ‘ik wil meer weten over mijn telefoon’, ‘ik weet niet goed hoe ik moet downloaden’, ‘Hoe zet ik foto’s over?’, ‘Van DigID snap ik niets, kun je hiermee helpen?’ en ‘Kan ik ook videobellen?’ kun je dan verwachten op het wekelijkse spreekuur op maandag van 14.00 tot 15.30 uur in De Schabbert, Nachtegaallaan 215.

De Schabbert zoekt ook vrijwilligers die afwisselend al dan niet op toerbeurt, willen koken voor alleenstaanden. Deze groep van ongeveer 15 personen komt elke donderdag om 17.30 uur bij elkaar in de Schabbert voor een gezamenlijke warme maaltijd. De groep biedt heel veel gezelligheid. Ook als je met iets anders mee wilt helpen in de Schabbert, ben je van harte welkom. Voor meer informatie: 06 – 15 37 56 46 of voorzitterwijkraadhelmondnoord@gmail.com.

Helmond-Noord

Bij het Repaircafé Helmond-Noord in De Terp, Breitnerlaan 7, ingang Leger des Heils 50-50, kunnen bewoners met hun niet-werkende spullen langskomen voor gratis reparatie en wel op zaterdag 19 november en woensdag 30 november en verder op woensdag 7 december en op zaterdag 17 december. De openingstijden zijn op de woensdagen van 11.00 uur tot 15.00 uur en op de zaterdagen van 12.00 uur tot 16.00 uur. Handige en technische mensen kunnen zich natuurlijk van harte aanmelden als vrijwilliger. Voor info, bel Gijs van Veldhuizen, coördinator Repaircafé Helmond-Noord (06 – 24 37 35 71).


Dit nieuwsbericht is 191 keer bekeken

X
X