Vakantiemuseum trekt door de Rijpelberg

Gepubliceerd op: 24 september 2020 11:56

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Helmond: Op zaterdag 26 september trekt er een mobiel vakantiemuseum door de Rijpelberg, met de tentoonstelling Souvenir Hier. De tentoonstelling deelt souvenirs en de verhalen erachter van de bewoners van de Rijpelberg.

In de zomervakantie heeft Kunstkwartier samen met Annick Ypma delen van de wijk omgedoopt tot Rijpelberg Vakantieland. Zij doken op in de wijk met als doel het geven van vakantiebelevingen. Zo waren er Kamelenritjes, diverse workshops, Italiaanse serenades, en kanotochten zonder water. Bij iedere gebeurtenis waren er souvenirs beschikbaar. Deze kon je alleen krijgen als je zelf een souvenir en het verhaal erachter inleverde. Daar werd goed gebruik van gemaakt en er ontstond een mooie souvenir-ruilhandel.

We ontvingen onder andere; Domino stenen uit Aruba, een jonge palmboom, Pools geboortesuiker en een zoon “gemaakt” tijdens een weekendje Pinkpop.(Deze hebben we niet gehouden). Tevens zijn de toeristische aspecten in de Rijpel onderzocht. Tuinen die het vakantiegevoel opwekken en de lokale bevolking werden geportretteerd.

Ypma ging aan de slag met de verhalen, portretten en souvenirs en de resultaten worden nu getoond in het vakantiemuseum. Graag hadden we het groots en met de hele wijk tegelijkertijd samen gedeeld. Dit is helaas niet mogelijk vanwege de maatregelen. We hebben het museum mobiel gemaakt en trekken op 26 september, tevens burendag, door de wijk.

Je vindt ons:
10.00 tot 11.00 uur op het speelveld bij Scheerderhof/ Kaderhof
14.00 tot 15.00 uur in Sallandhof
Tussen 11 en 14 uur verschijnen we op verschillende plekken in de wijk.

Wil je dat wij die dag ook bij jou in de Rijpelberg langskomen? Stuur dan een e-mail naar

rijpelbergvakantieland@gmail.com. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Buurtcultuurfonds, Kunstkwartier, Woonpartners in samenwerking met Buurtbelangen Rijpelberg en de Levgroep

F Vakantiemuseum


Dit nieuwsbericht is 301 keer bekeken

X
X