UrbanMatterz

UrbanMatterz
Gepubliceerd op: 30 juli 2021 11:27

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

HELMOND Wie nog wat lekkere, ruimzittende breakdancekleren in zijn kast heeft liggen, haalt in september zijn hart op. Op 25 en 26 september strijkt het hiphopfestival UrbanMatterz weer neer in de Cacaofabriek van Helmond. In een gemoedelijke en laagdrempelige sfeer komen liefhebbers en professionals op het gebied van urban dance, hiphop, urban sports en urban culture gedurende twee dagen samen. Die kleren kunnen dus weer uit de kast, in de wasmachine en wasdroger en dan moeten de oude moves ongetwijfeld nog even geoefend worden.

Battles
Het hoogtepunt van het festival zijn de indrukwekkende breakdance battles. De lat wordt elk jaar weer een stukje hoger gelegd. Opgezweept door een soundsysteem en de MC's doen de deelnemers steeds meer moeite om zichzelf tot favoriet te kronen bij het publiek en de jury. Er zijn dancebattles voor alle leeftijden, zo worden er ook kidsbattles georganiseerd. Naast de dancebattles worden er ook beatboxbattles uitgevochten. De nationale en internationale beatbox-top gaat de strijd met elkaar aan met goed opgebouwde sets van breaks, scratches en vocale beats. En dit in drie disciplines: tagteam, loopstation en beatbox. De kampioen wordt gekozen door een gerenommeerde jury en het publiek.

Cultuur
De kennis en het vakmanschap van de hiphopcultuur overdragen, is een belangrijke pijler tijdens het festival. Jaarlijks verwelkomt het festival ruim 3000 leerlingen die meedoen aan de educatieve programma's. Zo krijgen zij de kans om kennis te maken met een rijke en visuele cultuur.

Concerten
De exacte namen zijn nog niet bekend maar zoals altijd zorgt UrbanMatterz voor een vette line-up vol verrassende, eenmalige en exclusieve optredens van old-school helden uit de hiphop. Daarnaast wordt er ook een urban concert speciaal voor de jeugd georganiseerd. De organisatie is bezig met de laatste voorbereidingen. Wie graag de namen van de artiesten kent, houdt het best de website en de socials van de organisatie in het oog. De afgelopen jaren zijn er al vele hiphopartiesten uit zowel binnen- als het buitenland de revue gepasseerd. Grote namen als Schoolly D, Roxanne Shante, Jungle Brothers, Rahzel, Just-Ice, Kurtis Mantronik en Kurtis Blow stonden de voorbije jaren al op de podia van het festival.

UrbanMatterz
Het team van UrbanMatterz organiseert jaarlijks tien tot twintig kleine en grote activiteiten in de vorm van festivals, workshops en concerten. Met deze activiteiten willen zij de urban- en hiphopcultuur uitdragen naar het publiek. Peace, Unity, Love en Having Fun zijn de belangrijkste waarden van UrbanMatterz. Na meer dan vijf jaar is het festival in Helmond dan ook uitgegroeid tot een gekend begrip bij nationale en internationale liefhebbers van old-school hiphop.

Praktisch
Het UrbanMatterz hiphopfestival gaat dit jaar door op 25 en 26 september in de Cacaofabriek in Helmond. Toegang tot het festival is gratis.


Dit nieuwsbericht is 589 keer bekeken

X
X