UrbanMatterz: history in the making!

Gepubliceerd op: 13 september 2019 16:55
Gewijzigd op: 12 september 2019 9:56

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Met vorig jaar vijftienduizend bezoekers, is Urban Matterz uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de stad. Dit jaar zal het in de aanloop naar en tijdens het festivalweekend van 21 en 22 september, weer in De Cacaofabriek en op de nieuwe locatie in het centrum van Helmond onder de Traversebrug, bruisen van de activiteiten! Het succes van Urban Matterz zit hem vooral in de combinatie jeugd, cultuur, muziek en sport met een laagdrempelige - veelal gratis - toegang.

Aanbod
Het aanbod varieert van dance, music, movies en art tot sports. Van beginner tot pro, van jong tot oud. Voor ieder wat wils dus! We zetten alle activiteiten graag op een rijtje.

Urban Movies: donderdag 12 september
Te zien in De Cacaofabriek: Style Wars, een bekroonde documentaire over de hiphopcultuur in New York City in de jaren '70 en '80. Style Wars is een must see voor elke graffiti- of hip hop-fan waarin de scene op een geweldige manier wordt weergegeven. Vette oldskool throw up's, pieces en burners van onder meer Skeme, Seen, en Futura 2000 en hip hop-muziek van The Rock Steady Crew en anderen. Voorafgaand aan de film zal Robin Vermeulen (museoloog en cultuur-educator) een inleiding verzorgen.
Tickets: www.cacaofabriek.nl

Urban Art Expo Meltingpot: dagelijks t/m 5 oktober
De expositie MELTINGPOT is het resultaat van de samenwerking tussen UrbanMatterz en De Cacaofabriek Expo. In de tentoonstelling is onder andere werk te zien van twee belangrijke graffiti kunstenaars van het eerste uur: Kool Koor, die zijn carrière begon in de jaren 80 in New York en Hugo Kaagman, een van de pioniers van de Nederlandse graffitiscene.
Waar: De Cacaofabriek Expo
Toegang gratis
Open: Dagelijks van 13.00-17.00 uur

Old School HipHop Concert: zaterdag 21 september
Op zaterdag 21 september vindt het inmiddels traditionele Oldschool Hiphop Concert plaats: een ode aan de grondleggers van de HipHop. Een line-up vol exclusieve, verrassende en eenmalige optredens van oldschool helden uit de rijke geschiedenis van de HipHop. Mantronik en Just Ice, Stetsasonic, Whodini, DaddyFreddy (UK) en de uit Eindhoven legends 24K.
Hosted bij DJ Charm (DIVORZE) en Hens.
Bijzonder: documentaire makers van de BBC zullen aanwezig zijn bij dit concert vanwege de unieke line-up.
Waar: De Cacaofabriek
UITVERKOCHT    

UrbanMatterz festival: zondag 22 september
Anders dan vorige edities zal het zondag programma van het Urban Matterz Festival dit jaar plaatsvinden op de nieuwe overdekte urban setting: onder de Traversebrug in het centrum van Helmond. Overdag kun je gratis genieten van vele hiphop en urban activiteiten zoals standup & breakdancebattles, het NK Human Beatbox, het NK Miniramp, live graffiti, creatieve workshops (kids) en urban sports zoals suppen, freerun, BMX en nog veel meer! Niet alleen om naar te kijken maar ook om mee te doen en uit te proberen! Voor jong en oud, pro’s en amateurs.
Bij heel veel urban sports kun je meedoen (vanaf 4 jaar tot 18 jaar en zelfs volwassenen) of kijken naar demo's en wedstrijden. Daarnaast bieden veel sporten ook de mogelijkheid om mee te doen aan workshops of challenges. Er zijn workshops: Breakdance, Suppen, Gauswheel en Freerunning. Challenges: Streetsoccer en Pumptrack. Aanmelden via www.urbanmatterz.nl/urbansports
Wanneer: zondag 22 september
Tijd: 10.00-18.00 uur
Waar: ‘Under the bridge” (Traversebrug centrum Helmond)
Gratis toegang

NK Miniramp – Dutch Open Park Series; zondag 22 september
Voor de eerste keer tijdens UrbanMatterz, zal er een heus NK Miniramp zijn. In samenwerking met BrabantSport, Skateboardfederatie Nederland en Nine Yards zal de grootste Miniramp van Nederland gebouwd worden op de prachtige locatie voor het kasteel.
Hier tonen de topsporters van het skateboarden hun skills om zich te kwalificeren voor het Olympisch traject!

Urban Matterz Presents: Tabitha vrijdag 27 september
Urban Matterz en De Cacaofabriek hebben de handen ineen geslagen en organiseren op vrijdag 27 september een uniek concert met als headliner: Tabitha! 
Ze werd vooral bekend door de hit 'Is Dit Over', met maar liefst 10 miljoen views op YouTube en 17 miljoen streams op Spotify! Op dit moment domineert Tabitha de charts met 'Hij Is Van Mij'; een release met medewerking van Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey.
DJ Lapendo en DJ Spinn’em serveren de lekkerste urban plaatjes en dance acts by UnityEight! 
Waar: De Cacaofabriek
Tickets: www.cacaofabriek.nl

(Bron foto; Josanne van der Heijden).


Dit nieuwsbericht is 569 keer bekeken

X
X