UrbanMatterz editie 2020 geannuleerd

Gepubliceerd op: 15 mei 2020 10:20
Gewijzigd op: 14 mei 2020 10:24

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Nauwlettend heeft het team van UrbanMatterz de afgelopen weken de ontwikkelingen gevolgd m.b.t. COVID-19. Het verbod op evenementen is verlengd tot 1 september en het RIVM heeft aangegeven, dat daarna de horizon nog zeker niet in zicht is.


Hoewel UrbanMatterz enkele weken geleden nog hoopvol en positief was dat UrbanMatterz 2020 doorgang kon vinden, heeft de realiteit hen inmiddels ingehaald.

Gezamenlijk besluit
In overleg met de gemeente en De Cacaofabriek is gezamenlijk besloten om de voorbereidingen/organisatie voor de editie 2020 te staken en UrbanMatterz 2020 te cancelen. Voor het UrbanMatterz festival is de nieuwe norm, de 1,5 meter samenleving, niet te realiseren. De gezondheid van de bezoekers, artiesten, sponsoren, medewerkers, stakeholders en vrijwilligers staat voorop en kan niet gegarandeerd worden.

Het vrijwilligersteam van UrbanMatterz stond in de startblokken om van UrbanMatterz 2020 de beste editie ooit te maken. De verslagenheid bij het team is groot, maar de beslissing was eenduidig. Het is onverantwoord op allerlei gebied: Better safe than sorry!

Het goede nieuws
Noteer alvast in je agenda: UrbanMatterz zaterdag 25 en zondag 26 september 2021

Oldskool HipHopConcert
Het Old Skool HipHop concert (met een legendarische line-up), wat zou plaatsvinden op zaterdag 26 september, wordt verplaatst naar zaterdag 25 september 2021. De capaciteit van de popzaal van De Cacaofabriek is onder de huidige omstandigheden teruggebracht naar 40 personen. Onvoldoende om de grote schare trouwe HipHop fans te kunnen laten genieten van het jaarlijks uitverkochte concert. De ticketverkoop voor het concert was nog niet gestart.

Urban Sports Indoor
Het grote jaarlijkse Urban Sports Indoor spektakel wordt verplaatst naar het eerste kwartaal 2021.Dit nieuwsbericht is 311 keer bekeken

X
X