Unieke prestatie Polaris-vrouwen

Gepubliceerd op: 28 april 2023 12:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Afgelopen zaterdag was voor de volleybalsters van VC Polaris de grote afsluiting van een prima seizoen. Nadat het jonge team in haar debuutjaar in de 3e divisie op een fraaie 6e plaats eindigde, mocht het team zaterdag voor een overvolle tribune in de  finale van de regiobeker Zuid-Nederland tegen de vrouwen van NEXT VOLLEY Dordrecht 2 aantreden. Nog steeds zonder de geblesseerde Danielle Nooijen, maar met good-old Eefje van Schijndel als stand-in had het team van Ellen van Bree en Mike Boudewijns in Panningen alle vertrouwen in een goede afloop.

In set één verliep het tactische plan van het coachend duo niet naar wens. Polaris stond vanaf het begin passend zwaar onder druk waardoor Next Volley veel directe punten scoorde. De rally’s werden in de beginfase veelal gewonnen door de sterke middenaanvalsters van Dordrecht, zodat halverwege de set een 8-15 achterstand op het scorebord verscheen. Vanaf deze stand ging de set, met een paar mooie scores van Iza Swinkels, Fleur Korbijn en Anouk Vorselaars wel gelijk op, maar setverlies was niet meer af te wenden: 17-25. De ommekeer in de wedstrijd kwam halverwege set twee. De servicedruk van Polaris nam toe, Pien en Fleur Korbijn kwamen aanvallend tot meer punten en door het inbrengen van Eefje van Schijndel kwam er net meer stabiliteit in de passing en verdediging. Halverwege deze set nam Polaris een paar punten voorsprong die, tot vreugde van het vele Polaris-publiek, tot het einde van de set werd vastgehouden: 25-22 setwinst.

Hierna nam Polaris de regie nog steviger in handen. Libero Anouk van Bree deed bijna alles goed, de middenblokkeerders Fieke Vlamings en Suzy Naus zorgden met goede blokkades en aanvallen voor de nodige punten, Eefje van Schijndel scoorde slim en de zussen Korbijn timmerden het ene na het andere punt binnen. Wat Dordrecht ook probeerde, ze kregen de pass niet onder controle, zodat er veel over de buitenkant moest worden aangevallen. Aan Polaris kant kon spelverdeelster Febe van den Reek heerlijk variëren en ook aanvallend scoorde ze nog enkele mooie punten. Voeg daar nog enkele directe servicepunten van Joëlla van de Ven bij en het recept is compleet voor een winnend team.

Met 25-14 en 25-13 en dus een 3-1 overwinning werd door de Polaris-vrouwen voor de eerste keer in de 68-jarige clubgeschiedenis de regiobeker Zuid gewonnen. Een prachtige prestatie en een mooie afsluiting van een seizoen. Door deze bekerwinst neemt de ploeg volgend seizoen deel aan de Nationale Beker. Proficiat dames!


Dit nieuwsbericht is 128 keer bekeken