Unieke kaarten voor bijzondere gelegenheden

Unieke kaarten voor bijzondere gelegenheden door Rob Bouwman
Gepubliceerd op: 3 juni 2021 14:00
Gewijzigd op: 3 juni 2021 10:13

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Rob Bouwman ontwierp postkaarten met humor

HELMOND Rob Bouwman staat bekend om zijn humor. Op het podium met Hers en Dwers of in de ton. Of naast de ton; iedereen die bij het Keiebijters Kletstoernooi van 2019 was, heeft zijn val nog op het netvlies gebrand staan. Het past ergens wel bij Rob, het had er best ‘bij kunnen horen’, al was dat dit keer écht niet het geval. De verwondingen zijn gelukkig hersteld, maar om de haverklap wordt hij er nog over aangesproken.

Tekst en foto's: Wendy Lodewijk

Herkenbare droedels
Terug naar de humor. Rob tekent graag en maakt dan ook met enige regelmaat zogeheten ‘droedels’. Zijn collega-tonpraters, maar ook actualiteiten, zet hij graag om in een humoristische prent die hij vervolgens deelt op zijn speciaal hiervoor opgezette Facebook (Droedels van Rob Bouwman). De ideeën komen hem vaak plots binnen. “Bij mijn tekeningen zijn de personen niet per se gelijk herkenbaar aan gezichtskenmerken ofzo, wat je vaak bij andere cartoonisten wel ziet. Toch zie je gelijk wie of wat er bedoeld wordt, door andere typische kenmerken zoals de omgeving, kleding of een bepaalde houding. Net even wat anders. Het is echt leuk om te doen.”

Geen alledaagse onderwerpen
Rob heeft al eens een verjaardagskalender gemaakt op aandringen van Willeke van der Weerden, waarvan een tweede versie in de maak is. Zij spoorde hem ook aan om de postkaarten te ontwerpen. “Ik heb zo’n 20 tekeningen gemaakt en daarvan hebben we de 10 leukste uitgezocht en laten drukken”, vertelt Rob enthousiast. De onderwerpen zijn niet de standaard die je in de winkel vindt, zoals een verjaardag of geboorte. Robs kaarten gaan over onderwerpen als ongesteldheid, uit de kast komen of diëten. Humor van de bovenste plank die je nergens anders ziet. Rob tekent al jaren voor het wijkblad in Stiphout, maar het is niet zijn broodwinning.

“Ik vind het gewoon leuk om te doen. Ik kon eerder tekenen dan schrijven, haha”, grapt hij. “Maar winstgevend is het absoluut niet hoor. Ik doe veel op vrijwillige basis en met die kaarten mag ik blij zijn als ik quitte speel. Maar het is gewoon ontzettend leuk!”

Rob zou Rob niet zijn als hij ook met deze kaarten niet net iets extra’s doet. “Als je een compleet setje van 10 kaarten bij me afneemt, krijg je er gratis een persoonlijke droedel bij. Je kunt je opdracht doorgeven en dan ga ik aan de slag.” Op z’n Robs dus. De kaartensets zijn bij Rob zelf te bestellen (robhbouwman@gmail.com). Losse kaarten zijn te koop bij Juuds Foederer.


Dit nieuwsbericht is 97 keer bekeken

X
X