Uniek samenwerkingsproject: Stichting Openbare Basisscholen Helmond start Portfolioklas

Gepubliceerd op: 2 oktober 2020 11:00
Gewijzigd op: 1 oktober 2020 10:03

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Een unieke samenwerking tussen Stichting OBSH en álle middelbare en vervolgscholen en in Helmond. Zo kun je de portfolioklas wel noemen. Van eind september tot begin januari krijgen kinderen uit groep 7 en 8 de mogelijkheid om een eigen portfolio op te bouwen. Ze komen wekelijks bij elkaar en werken aan creatieve kunstopdrachten. 5 januari is de grote finaledag, dan exposeren en presenteren de leerlingen hun eigen werk in de Cacaofabriek.

Waarom een portfolioklas? Creatieve vakken worden steeds belangrijker in dit multimediatijdperk, dat benadrukt ook initiatiefnemer Marvin Corneille, bovenschools cultuurcoördinator van OBSH: “Investeren in de ontwikkeling van het creatief denkvermogen van kinderen heeft ontzettende veel meerwaarde. Ze leren niet alleen om zich creatief te uiten, maar ook om kritisch te kijken naar zichzelf en anderen, ze leren om zich een goed onderbouwde mening te vormen in plaats van zomaar iets te roepen en ze ontdekken dat iedereen anders is en eigen kwaliteiten heeft. De portfolioklas gaat dus om veel meer dan alleen het creatief bezig zijn. Juist door al deze dingen samen, gaan kinderen steviger in hun schoenen staan. Wij zijn er trots op dat we ze dat mee kunnen geven.”

Ook de samenwerkingspartners omarmen dit idee. Gedurende het traject gaan de leerlingen op alle scholen creatief aan de slag. Zo maken ze niet alleen kennis met de vaardigheden rondom verschillende creatieve technieken, maar krijgen ze ook de mogelijkheid om meteen te ervaren hoe het reilt en zeilt op hun vervolgschool. De portfolioklas is een samenwerking tussen initiatief Stichting Openbare Basisscholen Helmond en CultuurContact, De Cacaofabriek, Dr. Knippenbergcollege, Carolus Borromeus College, Jan van Brabant College, Praktijkschool Helmond, Vakcollege Helmond, ROC Ter Aa. Het project loopt van oktober tot januari. Eindexpositie: 5 januari in De Cacaofabriek.

De aftrap van het project in de Cacaofabriek | F Stichting OBSH


Dit nieuwsbericht is 196 keer bekeken

X
X