Ultieme droom komt voor Niels on Wheels een stapje dichterbij

Gepubliceerd op: 7 januari 2021 11:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Het nieuws heeft nog maar amper kunnen landen, maar de 18-jarige rolstoeltennisser Niels Vink kan niet wachten om naar Australië te vertrekken. Hij mag meedoen aan de Australian Open, een vooraanstaand toernooi én een toernooi dat hem dichterbij zijn droom kan brengen: meedoen aan de Paralympics in Tokio in augustus dit jaar.

Australian Open 3 weken opgeschoven

Pas sinds afgelopen maandag weet Niels dat hij daadwerkelijk naar Australië kan gaan. Het had nogal wat voeten in de aarde om alles geregeld te krijgen. Australië zit op dit moment op slot, buitenlanders worden niet zomaar toegelaten. Mede daardoor is besloten om het Australian Open drie weken op te schuiven, om wat meer ruimte te geven. Daarnaast is de lijst van spelers die mee mogen doen, wat opgerekt. Normaal mag alleen de top 4 meespelen, nu mag de top 8 meedoen. Niels staat 6e op de wereldranglijst. Dit biedt hem een unieke kans die hij maar al te graag aangrijpt.

Hele onderneming

Ondanks dat Niels aan de voorwaarden voldeed om mee te mogen doen, was het toch niet zomaar geregeld dat hij daadwerkelijk kon gaan. Hij moest een 24 pagina’s tellende aanvraag invullen voor een visum, een visum dat gelukkig is goedgekeurd om half januari naar Australië te mogen reizen. Eenmaal daar aangekomen, moet hij twee weken in quarantaine in een hotel. Vervolgens krijgt hij vijf uur per dag ontheffing om naar de trainingslocatie te reizen, te trainen en weer terug te keren naar het hotel. In de tussentijd wordt hij bijna om de dag getest op corona. Na de twee weken quarantaine speelt hij twee voorbereidingstoernooien.

Niels gaat zijn droom verwezenlijken

Niels kan niet wachten om op het vliegtuig te stappen. Die reis van 24 uur neemt hij voor lief. Hij is ontzettend blij dat hij mee mag doen aan een Grand Slam-toernooi. Om aan dat toernooi mee te mogen doen, is al een geweldige prestatie op zich, maar het brengt hem ook dichter bij zijn ultieme droom: meedoen aan de Paralympics in Tokio. Niels ziet het al helemaal voor zich en zet alles op alles om zelfs een plak mee naar huis te nemen. Maar.. nu eerst de Australian Open. Als hij daar voldoende punten kan verdienen, kan hij op de ranglijst stijgen naar de 5e plaats, wellicht is zelfs de 4e plaats binnen handbereik. Dat zou een topprestatie zijn voor iedereen, maar voor Niels nog een beetje meer. Hij is met zijn 18 jaar de jongste deelnemer aan het toernooi. 

Trots op Niels

Niels’ moeder Nicole is ontzettend trots op haar zoon. “Het was veel regelwerk, maar wat is dit toch een prachtige kans voor hem. Hij heeft er ontzettend hard voor gewerkt. Ik moet hem straks ruim een maand missen, maar dat hebben we er graag voor over.” Niels reist samen met zijn privé-coach Hans-Jurgen Striek naar Australië. Het toernooi vindt half februari plaats.

Wil je niets missen van Niels’ deelname aan de Australian Open? Houd zijn website www.nielsonwheels.com in de gaten of volg zijn gelijknamige Facebookpagina.


Dit nieuwsbericht is 286 keer bekeken

X
X