Uitdaging voor afgestudeerde studenten Summa Automotive
Internationale roadtrip met ‘oude barrels’ van 500 euro

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 14:45

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Zestien studenten van Summa Automotive in Helmond gaan op
20 juni een uitdagende wedstrijd met elkaar aan: wie komt als eerste met zo weinig mogelijk technische problemen thuis van een roadtrip met een ‘oude barrel’ door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland?

De studenten Technisch specialist personenwagens (niveau 4, bol) sluiten de studie dit jaar op een bijzondere wijze af. Ze sluiten aan bij een project van eerstejaars, die oude auto’s van maximaal 500 euro kopen en met een budget van maximaal 250 euro opknappen. “De laatstejaars helpen de nieuwkomers”, vertelt docent Paul Maas. “Als beloning mogen ze de auto lenen voor een trip door de Benelux en Duitsland.”

“Hun belangrijkste opdracht is om de auto’s tijdens de vier dagen durende rit op de baan te houden.”

De zestien studenten zijn verdeeld over zeven ‘oude barrels’, zoals Maas de oude auto’s noemt. “Hun belangrijkste opdracht is om de auto’s tijdens de vier dagen durende rit op de baan te houden. Ze moeten dan ook goed nadenken of en welk gereedschap en onderdelen ze meenemen.” Maar daar komt nog iets bij: tijdens de rit worden ze ook geacht opdrachten uit te voeren. Wat precies kan de leerkracht niet zeggen. “Maar ga er maar vanuit dat het met auto’s en techniek te maken heeft.”

Bezemwagen
Overigens moeten de zestien heren zelf een slaapplek te regelen. “Als ze niet in een tentje, maar in de auto willen overnachten, dan is dat helemaal goed.” Een bezemwagen zorgt ervoor dat de voertuigen die de heuvels in de Ardenne, de Eifel of andere gebieden niet kunnen trotseren, toch thuis worden gebracht.

Ook een saillant detail: de auto’s worden op naam van de bestuurder gezet. “Dat betekent dat de studenten echt verantwoordelijk zijn voor het voertuig. En dat ze eventuele boetes ook zelf moeten aftikken”, aldus Maas.

De uitdaging doet denken aan het fameuze Britse tv-programma Top Gear, waarin de presentatoren ook dergelijke ritten reden. De auto’s van de roadtrip worden op 29 juni aan belangstellenden geveild.


Dit nieuwsbericht is 40 keer bekeken

X
X