Uitbreiding Lavans van start: 4.000 m² duurzame nieuwbouw

Gepubliceerd op: 26 januari 2018 11:00
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND - Op maandag 15 januari is in samenzijn van alle Lavans medewerkers een symbolische aftrap gegeven aan de geplande uitbreiding van de wasserij aan de Ringdijk in Helmond. Op een –tot ieders grote verrassing- enorme bulldozer legden de eigenaren Piet en Michel Heerkens de eerste hand aan de sloop van de ‘oude garage’, die plaats moet maken voor de nieuwbouw. “Eindelijk, na bijna een jaar van voorbereiding, kunnen we onze plannen tot uitvoering gaan brengen. Onze medewerkers wachten hier al lang op, dus een flinke aftrap is voor iedereen een mooie start van 2018”, aldus Michel Heerkens.

’s Werelds hoogste duurzaamheidskeurmerk
Lavans heeft grootse bouwplannen: een aanbouw van 4.000 m² en een moderne cleanroom voor onder andere de foodsector. Het bouwproject, dat een jaar in beslag zal nemen, staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Het speciale bouwteam gaat de nieuwbouw uitvoeren volgens het belangrijkste internationale certificeringssysteem: BREEAM. Lavans heeft zich als doel gesteld het level Outstanding van BREEAM Nieuwbouw en Renovatie te realiseren. Het hoogst mogelijke ‘5 sterren’ level en -met slechts 34 anderen- uniek in Nederland.

Toiletten doorspoelen met regenwater, ruimteverwarming met restwarmte uit het wasproces, een dak vol zonnepanelen en een insectenhotel of vleermuisboom plaatsen...
Het zijn slechts enkele voorbeelden van het nieuwe bedrijfspand van Lavans, dat compleet in het teken staat van energie, gezondheid en met name duurzaamheid.

Toekomstbestendige wasserij
De keuze om een van de meest duurzame gebouwen van Nederland te bouwen, is logisch na alle duurzame stappen die Lavans eerder heeft gezet. “Het huidige bedrijfspand is al uitgerust met 300 m2 zonnecollectoren en slimme warmte terugwinningstechnieken. Met onze manier van denken is het hoogste BREEAM-level een uitdaging, maar wel binnen bereik” vertelt Danny van den Berkmortel, Coördinator Technische Zaken bij Lavans. Piet vult aan: “Daarvoor moeten we soms zoeken naar creatieve oplossingen, maar we gaan er voor. Zo bouwen we aan een bedrijf dat volledig toekomstbestending is!”

Dit nieuwsbericht is 2352 keer bekeken