Tweede mobiele pannakooi geopend in Helmond

Tweede mobiele pannakooi geopend in Helmond
Gepubliceerd op: 30 maart 2021 11:59
Gewijzigd op: 30 maart 2021 12:05

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

BINNENSTAD Op donderdag 25 maart heeft wethouder Dortmans namens Jeugdvriendelijke Stad samen met leerlingen van de Korenaer de tweede mobiele pannakooi in Helmond geopend. De pannakooi staat tot en met 19 april op het schoolplein van de Korenaeren verhuist daarna naar de Warande om vervolgens verder te rouleren door heel Helmond.

De eerste mobiele pannakooi staat tot en met 12 april in de Van der Weidenstraat in Stiphout. Daarna verplaatst deze naar het basketbalveld aan de Straakvensebosdijk. Kijk voor de actuele standplaats van beide panna’s op het Instagramaccount van Jeugdvriendelijke Stad.

Uitkomst jeugdagenda
Tijdens brainstormsessies over het thema veiligheid hebben ruim 75 jongeren aangegeven dat er meer plekken speciaal voor de jeugd moeten komen. Ook uit gesprekken met leerlingen van de leerlingenraad van de Korenaer is gebleken dat de wens voor een extra mobiele pannakooi groot is. Daarom wordt de tweede mobiele pannakooi als eerste geplaatst op het schoolplein van de Korenaer.  

Over Jeugdvriendelijke Stad
Wethouder Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid): “Helmond is een Jeugdvriendelijke Stad. We zetten ons in voor een stad waar jongeren zorgeloos kunnen opgroeien. Waar het aanbod van uitgaan, activiteiten en wonen aantrekkelijk is voor alle jeugd. Dit doen we niet alleen. Maar juist met jeugd, organisaties en ondernemers uit de stad. We voeren continu het gesprek met jongeren om van hen te horen wat zij nodig hebben. Uit die gesprekken is onder anderen gebleken dat er behoefte is aan een extra pannakooi. Juist in deze tijd is buiten spelen en bewegen van groot belang. De wens van onze jongeren voor een extra pannakooi past dan ook precies bij wat nu nodig is.”

Naast het thema veiligheid is ook het thema discriminatie en pesten behandeld. Tijdens inspirerende sessies hebben kinderen en jongeren aan organisaties uit de stad verteld hoe zij het verschil kunnen maken binnen hun organisaties. In april start de uitwerking van het thema armoede. Daarna worden de thema’s duurzaamheid, milieu en gezondheid opgepakt. 

Kijk voor een volledig overzicht van het project op www.helmond.nl/jeugdvriendelijkestad.


Dit nieuwsbericht is 349 keer bekeken

X
X