Tweede boek van Helmondse schrijver: ‘Lui maar voldaan’

Gepubliceerd op: 14 december 2018 9:55

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Helmond: ‘Lui maar voldaan’ is het tweede boek van de schrijver Luc de Graaf. In 2017 publiceerde hij zijn debuut dat de titel ‘Ondertussen’ draagt. Het zijn geen romans maar bundels met elk vijfentachtig verhalen erin. “Vijfentachtig is geen bewuste keuze”, aldus De Graaf die behalve schrijver ook actief is als cabaretier bij De Mannen van Achterom (DMVA), “Het kwam gewoon zo uit. Ik gunde lezer in feite elke dag een kort leesmoment, elk verhaal heeft ook een kopen een staart.”

De verhalen gaan over alledaagse gebeurtenissen maar krijgen door de blik van de auteur net even een andere twist. “Ik zie heel veel dingen door de bril van een beschouwer en denk altijd waarom en hoezo. Op die manier ervaar ik de werkelijkheid ook altijd op verschillende manieren en daar schrijf ik over. Soms verbaas ik mezelf terwijl ik een verhaal maak. Dan denk ik: ‘wat denk ik nou weer?’ En dat schrijf ik op.”

De Graaf is geboren en getogen in het centrum van Helmond maar de stad is niet zijn inspiratiebron. Wel de mensen die er wonen. “Mensen zijn overal hetzelfde,alleen de taal en gewoontes zijn situationeel aangepast. We doen allemaal ons best om ons hachje te redden. En daaruit ontstaan verhalen. Een gesprek bij de hockeyclub levert al materiaal op.”

De Graaf noemt Martin Bril, Simon Carmiggelt en AL Sneijders als inspiratiebronnen. “Zij zijn de leermeesters van het korte verhaal. Ik schrijf veel want ik ben ambitieus. Elke avond ’n uur of twee. De volgende dag plaats ik mijn verhaal dan op Facebook. Zo krijg ik fans van een dagelijkse verhaal. Ik maak er ook altijd een tekening bij. Een aantal komt ook terecht in mijn boeken.”

De boeken van Luc zijn verkrijgbaar via www.lucdegraaf.nl of bij de lokale boekenwinkel.


Dit nieuwsbericht is 207 keer bekeken

X
X