Twee vierpunters voor Polaris

Gepubliceerd op: 31 maart 2023 13:18

Nieuwsbericht door: Wendy Lodewijk
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT | De Polaris heren werkten tegen Hovoc naar de absolute apotheose van het seizoen en wonnen met 3-1. De dames wonnen hun voorlaatste duel bij Klaverblad/HHC met 1-3. 

Het duel tegen Hovoc was een voorbode van de kraker tussen Jokers en Polaris, komende zaterdag in Maastricht. Dan volgt het absolute moment van de waarheid, waarbij de Helmonders de laatste strohalm kunnen pakken om volgend seizoen te promoveren naar de 1e divisie. De wedstrijd tegen Hovoc was een tussenstop. En dat was bij vlagen door onvoldoende concentratie te zien. Vanaf het eerste punt was duidelijk dat de magie er niet was. Te gemakkelijk serveren en onzorgvuldig in de rally. Hovoc profiteerde en werd na 25-21 brutaler en antwoordde met 20-25. Met de absente libero Job van den Hurk en de wel aanwezige maar zieke Jelle Jurrius zocht Polaris naar oplossingen. De stabiele Cas Heezemans en Sjoerd Heij losten de problemen op. Met Tristen Koenen binnen de lijnen steeg het niveau wel wat, maar werd de topvorm zoals tegen ZVH niet bereikt. Met 25-23 kwam Polaris met de hakken over de sloot op voorsprong. Gideon Verhagen kreeg wat speelminuten en met 25-21 werd de set binnengehaald. Coach Hans van Steenis: "Feit is dat we onvoldoende bij de les waren. Ik ben ervan overtuigd dat dit te maken had met de topper die beslissend is. In het hol van de leeuw worden zaterdag om 19.00 uur bij koploper Jokers in Maastricht de prijzen verdeeld." 

Dames

Polaris kwam tegen degradant HHC in Horn afgelopen zaterdag stroef uit de startblokken. Veel eigen fouten van de Helmondse volleybalsters zorgden voor een 13-8 achterstand, het herstelde zich maar verloor met 25-20. Vanaf set twee ging het veel beter. Fieke Vlamings scoorde veelvuldig op het midden. Na de 13-17 liet Polaris HHC terugkomen. Anouk Vorselaars viel prima in en Fleur Korbijn wist via een prima service de setwinst binnen te halen: 22-25. De gasten trokken de stijgende lijn door. De passing werd prima verzorgd en veel rally’s gewonnen. Blokkerend zat het ook goed in elkaar en kreeg de ploeg van coach Ellen van Bree steeds meer vat op de aanvallen van de tegenstander. Een hele goede set waarin iedereen een mooi niveau haalde (15-25). 

Daarna haperde het spel weer. HHC verdedigde goed en de  eigen service liet het afweten. Polaris bewees wel over een flinke dosis vechtlust te beschikken. Ondanks het goede verdedigende werk van HHC kwam Polaris steeds dichterbij, nam een kleine voorsprong en gaf deze niet meer af (23-25). Ellen van Bree: “Met de 3-1 winst en 51 punten op zak kunnen we de laatste wedstrijden vrijuit spelen. Een mooie uitdaging om ons zaterdag thuis te meten met Vocala dat voor promotie strijdt."

Programma 1 april Sporthal 't Hout: 12.45 uur Polaris MC 1 VC Bravo Westerhoven C 1; 12.45 uur Polaris Meisjes B1 - Spirit Rosmalen B 1; 14.45 uur Polaris DS 5 - Donki Sjot Den Dungen 9; 14.45 uur Polaris DS 3 -VC Riethoven DS 1; 16.45 uur: Polaris HS 4 - Spirit Rosmalen HS 4; 16.45 uur Polaris DS 2 - Phoenix Zaltbommel D


Dit nieuwsbericht is 190 keer bekeken