Turnvereniging HT’35 naar het NK Teams

Gepubliceerd op: 8 november 2019 12:44
Gewijzigd op: 8 november 2019 10:46

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Dit weekend vonden in Waalwijk de eerste kwalificatiewedstrijden plaats voor het Nederlands Kampioenschap Teams. Teams van turnverenigingen uit het hele land streden om een plekje in de finale, 16 en 17 november in Sittard.


Namens turnvereniging HT’35 namen drie teams deel aan de kwalificaties. In supplement B turnden zondags het junioren/seniorenteams bestaande uit Anne Dollekens, Kirsten Bevers, Fenna Vestjens, Sara en Laura Kloor. Een plaats bij de beste vier moest behaald worden, zij turnden een uitstekende wedstrijd en wisten een mooie 2e plaats te behalen. Samen met de top 4 van zaterdag gaan zij strijden voor het Nederlands Kampioenschap


Tezamen met twee turnsters van Turnlust Budel (Merel van Breugel en Lieke Broers) vormden Kim van Lierop, Tessa van de Kerkhof en Lara Teerlink een team in het hoogste supplement A. Een eindscore van meer dan 80 punten en een plaats in de top 8 zou voldoende zijn; met een keurige 7e plaats mogen ook zij naar het NK. 

Daarnaast was er ook een jeugd herenteam namens HT'35. Imre Remmerswaal, Roel Dankers, Philip van Bommel, Wassim Toub, Sem Holtackers en Alianza-turner Mathijs Wijkmans kwamen uit in niveau 8. Zij moesten een top-6 plaats behalen. Helaas lukte dat in een sterk deelnemersveld net niet, met een 8e plaats kwamen ze nipt tekort. 


Volledige uitslagen zijn te vinden op www.ht35.nl  

Foto: In supplement B turnden zondags het junioren/seniorenteams bestaande uit Anne Dollekens, Kirsten Bevers, Fenna Vestjens, Sara en Laura Kloor. (Bron foto; HT’35).


Dit nieuwsbericht is 125 keer bekeken

X
X