Tourclub Mierlo weer van start

Gepubliceerd op: 8 juli 2020 15:41
Gewijzigd op: 8 juli 2020 11:44

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Zondag 5 juli 2020 was de eerste zondag dat Tourclub Mierlo het (toer)tochtenprogramma weer activeerde. We hebben meer dan 3 maanden stilgelegen. Natuurlijk hebben enkele leden toch gefietst, maar dan alleen of als vast duo.

Zowel het RIVM als de NTFU, de Nederlandse Tour Fiets Unie hebben aangegeven dat fietsen in groepen weer mag. De 1½ meter afstand onderling is tijdens het fietsen niet meer nodig. Voor de leden die de afgelopen 3 maanden weinig tot niet gefietst hebben waren alternatieve, kortere routes uitgezet om langzaam weer op te bouwen.

Er zijn 56 leden met veel plezier weer van start gegaan, ondanks de stevige wind ZW4 / ZW 5 die er stond. De snellere groepen stonden om 8.00 uur paraat omdat zij langere afstanden fietsen. De andere groepen startten om 9.00 uur. Bij Tourclub Mierlo is het de bedoeling om tussen 12 en 1 uur weer op het “honk” (Café restaurant “denheuvel”) de tocht af te sluiten en te “evalueren” onder het genot van een drankje.

Fietsers, die belangstelling hebben kunnen, al gelang naar hun ambitie en mogelijkheden, drie keer op proef meefietsen, voordat ze besluiten om lid te worden van onze vereniging. Op de website tcmierlo.nl kan men onder de getallen de geplande activiteiten van de verschillende groepen vinden waaronder de tochtgegevens en het tijdstip van vertrek. Alle zondag ritten vertrekken vanaf het parkeerterrein van “denheuvel”. Schroom niet om een keer mee te rijden.

F Tourclub Mierlo


Dit nieuwsbericht is 91 keer bekeken

X
X