Torendag in Helmond

Gepubliceerd op: 4 mei 2018 17:00
Gewijzigd op: 3 mei 2018 11:08

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Stiphout: Op zondag 6 mei is het weer Torendag. Op deze dag wordt speciale aandacht geschonken aan de middeleeuwse torens en kerken in onze omgeving.

Een schitterende fietsroute verbindt alle bijzondere locaties met elkaar. De fietstocht heeft een lengte van 47 km. Ook onze eigen Oude Toren staat dan in de schijnwerpers. Er is een informatiestand ingericht bij de toren door de Heemkundekring Helmont. Voor volwassenen is er zelfs de unieke gelegenheid om de toren met ladders te beklimmen.
Dit is alleen voor de échte ‘waaghalzen’ weggelegd, want de toren is bijna veertig meter hoog. Maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de weide omgeving. Ook van binnen is de houten constructie méér dan de moeite waard.

Verder zijn vanuit de Oude Toren twee historische wandelroutes uitgezet in de omgeving. De ene wandeling loopt door het dorp en de andere richting het Kruisschot en Geeneind. Ze zijn beide zo’n 5 km lang. De routes en de fietstocht zijn als pdf te downloaden op onderstaande website. Ook voor meer en actuele informatie kunt u terecht op www.kerkenindepeel.nl

Dit nieuwsbericht is 464 keer bekeken

X
X