Toppers bij Lambertus Concerten

Gepubliceerd op: 9 september 2019 10:12

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Het nieuwe concertseizoen staat voor de deur en Stichting Lambertus Concerten pakt als vanouds weer groot uit.

Vanzelfsprekend heeft de Stichting Lambertus Concerten (SLC) weer een prachtig divers muzikaal programma samengesteld met heel wat hoogtepunten. Musici uit eigen stad en regio, nationaal en internationaal; een keur aan professionele ensembles, vocaal en instrumentaal, passeert de revue; de artiesten doen er alles aan om uw kennis en enthousiasme voor klassieke muziek te vergroten en te verbreden.

Kamermuziek (piano, fluit, cello, basso continuo) naast solistische optredens, koormuziek naast orkestmuziek; het is er allemaal dit seizoen. En het mooie is: u hoeft als luisteraar geen bemiddelde professional te zijn, muziek is er immers voor iedereen. Lambertus Concerten staat midden in de Helmondse samenleving en vindt participeren en het delen van muzikale ervaringen van groot belang. Daarom houdt ze rekening met jong en oud, en is ze er ook voor mensen met een kleinere beurs.

De muziek is toegankelijk en tegelijkertijd spannend, vernieuwend en verrassend. Wat dacht u van optredens van onze ‘eigen’ ensembles. Wat een kwaliteit en bevlogenheid van onze stadsgenoten. Kom vooral eens luisteren naar het najaarsconcert van Het Helmonds Muziek Corps met PABO-koor; het kerstconcert van Accordeana; de sfeervolle concerten van Het Helmonds Vocaal Ensemble en de kindvriendelijke concerten van de Young Musicians Academy Fontys en van de Talentstroom van het Kunstkwartier.

Of begin de herfst met het programma van VE Marcando en verzeker u van toegangskaarten voor het participatieproject met De Johannes Passie van J.S. Bach, gezongen door mensen met dementie samen met projectzangers. En dat is nog niet alles: een absolute topper is het befaamde Spaanse Capella Sancta Maria, gespecialiseerd in de polyfonie van de Spaanse renaissance , dat bijv. al eerder optrad bij het Festival Oude Muziek Utrecht, maar ook de Telemann-avond met top-orkest Holland Baroque en de jonge Canadese violiste Aisslinn Nosky.

En natuurlijk vergeet u niet het jaarlijkse Herdenkingsconcert van Nuove Musiche met deze keer het Requiem van Michael Haydn, een eigen productie van Lambertus Concerten. En er is nog veel meer, allemaal parels aan de ketting van prachtige muzikale evenementen van Lambertus Concerten in dit nieuwe seizoen.

Als Vriend en Gold Member krijgt u, op vertoon van uw speciale Gold Member Card gratis toegang voor één persoon op alle concerten. Komt u samen met ons genieten? U bent van harte welkom! Het volledige programma vindt u op: www.lambertusconcerten.nl 


Dit nieuwsbericht is 208 keer bekeken

X
X