Tonpraten in coronatijd: het kan!

Gepubliceerd op: 18 september 2020 9:34
Gewijzigd op: 18 september 2020 9:52

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Door: Wendy Lodewijk

Helmond: Afgelopen maart gooide het coronavirus voor veel evenementen roet in het eten, zo ook voor de vertrouwde kletsavonden die normaal gesproken haast het hele jaar door georganiseerd worden. Toen het virus in de zomer nog steeds heerste, bedacht Boy Jansen samen met zijn vrienden Freddy van den Elzen en Helmonder Rob Scheepers een horeca-concept.

Horeca ondersteunen met hard gelach

Boy komt uit de horecawereld. Hij weet hoe lastig het kan zijn om in crisistijd het hoofd boven water te houden. Hij kwam met een oplossing om zowel de horeca de mogelijkheid te bieden iets te organiseren als ook zelf weer het podium op te kunnen. Het idee was gericht op de zomer; vooral evenementen in de openlucht. Nu heeft het drietal het concept verlengd voor de komende maanden en heeft het ook een naam gegeven: Hard Gelach!

Die naam is duidelijk: mensen hebben wel weer eens zin om een avondje uit te gaan en hard te lachen. ‘We zijn blij iets te kunnen betekenen voor de mensen’, legt Rob uit. ‘De coronacrisis is voor veel mensen een hard gelag. Een knipoog naar de naam van ons concept.’ Een andere uitleg is grappiger: ‘Freddy, Boy en ik zijn goede vrienden van elkaar en hebben al jaren een app-groep genaamd “3 lullen in de ton”. Die naam vonden we alleen niet zo chique’, lacht hij.

Samen sterk voor een leuke avond

Positiviteit en vriendschap is de basis voor het slagen van dit concept. De drie heren hebben heel veel plezier, zowel in de kleedkamer als op het podium. ‘Dat plezier straal je uit naar je publiek. We gunnen elkaar het succes. Het is geen wedstrijd, we willen simpelweg de mensen een mooie avond bezorgen. En dat doen we samen’, aldus Rob.

Het optreden buiten is anders in vergelijking met de volgepakte zalen van voorheen. De lach blijft minder lang hangen en doordat de afstand tot het publiek vaak groter is, krijg je er minder van mee als je op het podium staat. ‘Onlangs traden we echter binnen op en ondanks dat er minder mensen binnen zaten, is de ervaring vrijwel hetzelfde als voorheen. De mensen hebben er echt zin in.’

Kant-en-klaar concept

Het concept is in principe kant-en-klaar. Het is een 2,5 uur durend programma, inclusief presentatie. Het is eventueel naar wens uit te breiden of aan te vullen. ‘Op deze manier kunnen zelfs (carnavals)verenigingen de binding met hun leden intact houden door iets leuks te organiseren.’

Meer info? Neem contact op via 06-13465352 / info@boyjansen.com

3 Lullen in de ton F Wendy Lodewijk


Dit nieuwsbericht is 197 keer bekeken

X
X