Tommie Niessen wint juryprijs én publieksprijs Helmonder van het Jaar 2018

Gepubliceerd op: 8 januari 2019 9:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Hajar Yagkoubi ontvangt eervolle vermelding

Helmond:Tommie Niessen is uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar 2018. Maandagavond 7 januari ontving de zorgverlener, blogger en auteur de prijs uit handen van juryvoorzitter Paul van Rijn, directievoorzitter Rabobank Helmond. Tommie won tevens de publieksprijs. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Helmond in Theater Speelhuis. De twee andere genomineerden waren de Peggy van de Vijfeijken en Aukje Kuypers.

Tommie Niessen

De jury zag in zorgverlener, blogger en auteur Tommie Niessen een goede kandidaat omdat hij voorop loopt op het gebied van innovatieve zorg. Daarnaast is hij sterk op het gebied van social media en draagt hij daar ook zijn trots voor Helmond uit. Tommie bracht onlangs zijn eerste boek uit met ontroerende verhalen van zijn werk in de zorg. Met de titel Helmonder van het Jaar 2018, ontving Tommie een sculptuur van de hand van kunstenaar Willem van der Velden, een oorkonde en een cheque van 4.000 euro van Rabobank Helmond.

Tommie in de zorg werd door het publiek tevens gekozen tot publiekswinnaar!

Peggy van de Vijfeijken

Peggy van de Vijfeijken is de vrouw achter Stichting VIPE. De stichting verzamelt hoogwaardige gebruikte pruiken, reinigt deze en brengt ze gratis terug naar de maatschappij. De jury vindt het mooi dat Peggy uit eigen ervaring het initiatief heeft genomen om tot oplossingen te komen voor een bijzondere doelgroep.

Aukje Kuypers

Aukje Kuypers werd in maart uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar in Nederland. De algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers uit Helmond wordt door de jury omschreven als een vrouw die staat voor innovatie.

Peggy van de Vijfeijken en Aukje Kuypers ontvingen naast de oorkonde ieder een cheque ter waarde van 1.000 euro van Rabobank Helmond.

Eervolle vermelding Hajar Yagkoubi

Blij verrast was Hajar Yagkoubi met haar eervolle vermelding. Zij ontving een cheque van 500 euro vanwege haar inspanningen als jongerenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties. Hajar mag namens Nederlandse jongeren twee jaar lang de VN adviseren op het gebied van mensenrechten en vrede & veiligheid. De jury van de Helmonder van het Jaar prijst met de eervolle vermelding haar jonge talent.

24e Helmonder van het Jaar

De Helmonder van het Jaar is dit jaar voor de 24e keer uitgeroepen. In 1995 nam Rabobank Helmond, samen met de gemeente, het initiatief voor de verkiezing. De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich verdienstelijk maakt voor de stad Helmond op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.

Dit nieuwsbericht is 318 keer bekeken

X
X