Toerclub Mierlo-Hout fietst: Tijdrit 2019/ Sluitingsrit

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019 15:42
Gewijzigd op: 10 oktober 2019 10:50

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: De laatste rit van het seizoen 2019 is een verrassingstocht. Dat wil zeggen dat niemand van de deelnemers(sters) de route en afstand weet. De deelnemers(sters) zijn allen leden van Tourclub Mierlo- hout. Bij de titel tijdrit wordt al vaak gedacht aan hoge snelheden met aerodynamische pakjes, snelle fietsen en gepunte helmen. Bij onze Tourclub is dit anders. Iedereen kan namelijk winnen om met de prijs “Tijdrit specialist 2019” op de feestavond in ontvangst te mogen nemen.

Het is zondag 13 oktober de bedoeling om vooraf aan de organisatie je verwachte gemiddelde snelheid op te geven voor de te rijden route zonder de afstand hiervan te weten. Diegene die de snelheid op tijd het beste benaderd, heeft de tijdrit gewonnen.

We verzamelen om 09:15 uur bij de scoutingboerderij “De Houtduif” aan de Koeveldsestraat 4 in Mierlo-Hout en starten om 09:30 uur met de rit.

Het winnen en verliezen van de tijdrit brengt verder nog een activiteit. De beste en de slechtst presterende deelnemer(ster) gaat namelijk de verplichting aan in 2020 de tijdrit te organiseren.

Vorig jaar was William Lammers de “Tijdritspecialist” en Jörgen van der Ligt de slechtst presterende deelnemer. Jörgen was veel te snel waardoor hij ook veel strafseconden wist te behalen. De organisatie dit jaar is in hun handen en het belooft een goed voorbereide tijdrit te worden. Zoals mijn informatie reikt is de route gepeild en de afsluiting is gecombineerd met onze jaarlijkse afsluiting in Café de Karper. Café de Karper “waar Uit nog In is”. Daar wordt de erwtensoep, roggebrood met spek en zult verzorgd onder het genot van een drankje. Wat willen we nog meer!

Ja, we willen meer. Leden die het leuk vinden wekelijk mee te fietsen. Heb je je carrière als voetballer of sporter moeten staken door blessures waarbij toerfietsen een alternatief is? Probeer het eens. In maart 2020 gaan we weer van start met een geheel nieuw programma, startend met de kleinere afstanden om rustig in vorm te komen. Jullie zijn van harte welkom in Mierlo-Hout waarbij Brandevoort toch maar een stukje is.

Voor clubinformatie kunnen wij u verwijzen naar onze website www.tourclub-mierlohout.nl. Of neem een kijkje op onze Facebook pagina.

Hopende op een goede opkomst en een plezierige tocht.


Dit nieuwsbericht is 124 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X