Toerclub Mierlo-Hout fietst: Sint- Janstocht

Gepubliceerd op: 18 juli 2019 15:13
Gewijzigd op: 19 juli 2019 9:26

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Mierlo-Hout: Aanstaande zondag 21 juli fietst Tourclub Mierlo-Hout met haar leden en eventueel geïnteresseerden de St- Janstocht van 111 km.

De tocht gaat vanuit Mierlo-Hout naar het noordoosten via Gerwen, Son en Breugel, Liempde, Gemonde, St- Michielsgestel, ‘s-Hertogenbosch waar we na het drinken van de koffie en het eten van een Bossche bol de weg naar Mierlo- Hout vervolgen via Den Dungen, Middelrode, Mariaheide, Gemert en Aarle-Rixtel. Kortom, de rit gaat naar Den Bosch en terug.

's-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is de hoofdplaats van de Nederlandse gemeente 's-Hertogenbosch. Daarnaast is het de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, De tocht is vernoemd naar de Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist,  gewoonlijk aangeduid als de Sint-Janskathedraal. De kathedraal in de binnenstad van 's-Hertogenbosch wordt veelal beschouwd als het hoogtepunt van de Brabantse gotiek. Het bijzonder harmonieuze interieur is het resultaat van de eenheid van stijl die de gehele bouwperiode van eind veertiende tot begin zestiende eeuw bleef gehandhaafd. De buitenkant levert met zijn gulle ornamenten, zoals de dubbele luchtbogen met de 96 luchtboogfiguren en de reliëfs boven de ramen, een treffend beeld op van de versieringsdrift van de late gotiek. De Sint-Jan is 'een bouwwerk dat volstrekt uniek is in de Nederlandse kerkelijke architectuur

De rit is voorgereden en wordt begeleid door Pieter Bombeeck. De man die alles met groente kan. Onze volgauto met aanhanger met reservewielen wordt wederom bestuurd door Frans van Dorst.

De start van de tocht is om 8:00 uur. De gemiddelde snelheid zal rond de 27,5 km/uur bedragen.

Belangstellende kunnen meefietsen door zich minimaal 15 minuten voor de starttijd aan te melden op onze startlocatie “Scouting” aan de Koeveldsestraat 4 in Mierlo- Hout. Je bent van harte welkom. Voor informatie kun je onze website raadplegen www.tourclub-mierlohout.nl  Indien je als gastrijder twijfelt of je de afstand wel aan kunt of twijfelt over het te presteren niveau, we hebben een volgauto met aanhanger om deelnemers die het toch te zwaar vinden te ondersteunen. Een tourclub is geen raceclub of wedstrijdteam. Het gaat om het genieten op de fiets in de buitenlucht in een gezellig gezelschap.

Hopende op een goede opkomst en tot zondag.


Dit nieuwsbericht is 150 keer bekeken

X
X