Toerclub Mierlo-Hout fietst: Leukerheidetocht

Gepubliceerd op: 20 mei 2019 14:44

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Aanstaande zondag 26 mei fietst Tourclub Mierlo-Hout met haar leden en eventueel geïnteresseerden de Leukerheidetocht van 114 km. De laatste keer dat we deze tocht verreden was op 4 september 2016.

De rit gaat vanuit Mierlo-Hout naar het oosten via Vlierden, Ysselsteyn, Oirlo, Blitterswijk, Nieuw- Bergen naar Vierlingsbeek. In Vierlingsbeek, bij Herberg Thijssen, wordt een drankje gedronken en de boterhammen gegeten waarna we de weg naar Mierlo- Hout vervolgen via Holthees en Aarle-Rixtel.

De Leukerheide is het natuurgebied nabij het Leukermeer. Het meer is ontstaan door afgravingen ten behoeve van de betonindustrie. Hierdoor is een 80 ha. grote recreatieplas ontstaan. Deze mooie  tocht wordt voorgereden door onze Frank van der Velden, alias Jan de Rooy. De volgauto wordt wederom gereden door onze chauffeur Frans van Dorst. 
Het vertrek is om 08:00 uurvanuit de scoutingboerderij aan de Koeveldsestraat 4 in Mierlo- Hout.

Bent U geïnteresseerd in het tourfietsen met een snelheid van rond de 27,5 km per uur in groepsverband, dan bent U als gastrijder van harte welkom om eens mee te fietsen. De kosten hiervoor bedragen 3 euro per rit. Voor meer informatieverwijzen wij U graag naar  www.tourclub-mierlohout.nl of bezoek onze facebookpagina.

Indien je als gastrijder twijfelt of je de afstand wel aan kunt of twijfelt over het te presteren nivo, we hebben een volgauto met aanhanger om deelnemers die het toch te zwaar vinden te ondersteunen. Een tourclub is geen raceclub of wedstrijdteam. Het gaat om het genieten op de fiets in de buitenlucht in een gezellig gezelschap.

Hopende op een goede opkomst en tot zondag.


Dit nieuwsbericht is 187 keer bekeken

X
X