Toerclub Mierlo-Hout fietst: Bokkenrijderstocht

Gepubliceerd op: 13 augustus 2019 10:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Komende zondag 18 augustus gaat Tourclub Mierlo- Hout de Bokkenrijderstocht rijden. De rit gaat vanuit Mierlo-Hout via Gerwen, Best, Liempde, Oirschot naar de pauzeplaats herberg “Den Bockenreyder”  tussen Hilvarenbeek en Esbeek.

Speciaal het woord aan de uitbater van de pauzeplaats: “Welkom “In den Bockenreyder”. Ons herbergske (waor nog zand op de vloer gestrooid wordt, net als vrûger) is uniek gelege op landgoed “De Utrecht”, vlakbè de venne en midde in de bosse. Tisser goed en vurral schôôn. De natuur in al zun bonte kleure. Ge kunt hier fèèn wandele, fietse en ôk perdrije, as goe èège perd meebrengt. En ge kunt lekker ötruste op ons grôôt terras of bij ut knapperend vûrke van dun openhaard.”

Na de pauze wordt de tocht vervolgd via Vessem, Wintelré, Best, Son terug naar Mierlo- Hout. Deze mooie  tocht wordt voorgereden door Opa Nol Gijsbers van Sportschool Spartacus en gevolgd door onze volgauto met chauffeur Frans van Dorst. Nol heeft patent op deze tocht. Het is zijn tocht en daar blijft iedereen mooi vanaf.

De start zal om 08:00 uur plaatsvinden bij jeugdboerderij “De Houtduif” aan de Koeveldsestraat 4 in Mierlo- Hout. Vooraf is een praatje mogelijk onder het genot van koffie en kruidkoek verzorgd door onze chauffeur van de volgauto, Frans.

Voor clubinformatie kunnen wij u verwijzen naar onze website www.tourclub-mierlohout.nl. Of neem een kijkje op onze Facebook pagina.

Indien je als gastrijder twijfelt of je de afstand wel aan kunt of twijfelt over het te presteren nivo, we hebben een volgauto met aanhanger om deelnemers die het toch te zwaar vinden te ondersteunen. Een tourclub is geen raceclub of wedstrijdteam. Het gaat om het genieten op de fiets in de buitenlucht in een gezellig gezelschap.

Hopende op een goede opkomst, tot zondag.


Dit nieuwsbericht is 133 keer bekeken

X
X