Time to say goodbye:Geraldine Setz stopt met The Rosegarden stadstoiletten

Gepubliceerd op: 17 juli 2019 10:50

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Na ruim 14 jaar stopt sanitair onderneemster Geraldine Setz met The Rosegarden stadstoiletten. Gezien haar leeftijd, volgend jaar wordt ze 70, is het nu “Time to say goodbye”.

14 jaar geleden nam Geraldine, uit eigen beweging,  het initiatief om een stadstoilet te openen in het centrum van Helmond. Geraldine zag destijds een gat in de markt, want openbare toiletten waren er in onze stad toentertijd nog niet. De toiletten van The Rosegarden zijn gevestigd aan de Veestraat 16C, het voormalige V&D pand. “Ik wilde een andere invulling geven aan de ‘dooie hoek’ achter in de gang: een aantrekkelijk aanzien. Op mijn manier wilde ik doorbreken met een exclusieve uitstraling. Ik kreeg destijds alle medewerking van Dhr. De Wit, toenmalig centrummanager, en Dhr. Van Mullekom, raadslid, die mijn plan doorzette in de gemeenteraadsvergadering”, vertelt Geraldine.

Ze vervolgt: “Ik startte met 0 klanten, maar dat is nu wel anders! De media heeft, door de jaren heen, op dit alles met grote belangstelling ingehaakt. Ik vond het een hele eer dat een groot landelijk dagblad mijn verhaal op de voorpagina plaatste en daarin schreven dat mijn toiletten een toeristische attractie zijn”.  De reacties op dit artikel waren overweldigend. Mensen vanuit het gehele land kwamen een kijkje nemen bij de toiletten met allure en bleven tevens ook hangen om te gaan shoppen of wat te lunchen; daar profiteerde de ondernemers uit het centrum ook weer van.

Naast nieuwsbladen, pikten ook andere verschillende media de bijzondere toiletten op: “Omroep Brabant noemde ze zelfs ‘de mooiste toiletten van Nederland’. Zij stuurde de uitzending door naar alle regionale omroepen. Mijn schoonmoeder, die in het Noorden van het land woont, belde me op om te zeggen dat ze me op TV had gezien! SBS 6 noemde het ‘een sanitaire stop met allure en ook TV10 was positief: ‘Je kan er plassen op stand’. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden, maar ik ben blij met alle positieve reclame. Ik doe het echt vanuit mijn hart en alle aandacht bevestigt het gevoel dat ik het goed heb gedaan”.

Maar aan al het moois komt een einde en na 14 jaar is het mooi geweest. Geraldine: “Vele jaren ben ik met mijn onderneming voor alle lieve bezoekers het visitekaartje geweest aan de Veestraat midden in het centrum van Helmond.  Met veel plezier heb ik voor jullie klaar gestaan voor jullie sanitaire stop. Eigenlijk was ik ook een maatschappelijk werkster; de mensen hadden vertrouwen in mij en ik bood een luisterend oor. Door naar mensen te luisteren, kun je veel voor ze betekenen. Bedankt allemaal!”.

Geraldine heeft geen opvolger: “Ik laat mijn onderneming uitschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als er een opvolger komt, zal dit waarschijnlijk onder een andere naam worden. Mochten er geïnteresseerden zijn, ze mogen altijd contact met mij opnemen”.

Mocht je je geroepen voelen om je eigen draai aan de toiletten te geven en misschien het stokje over te nemen, je mag Geraldine altijd bellen voor informatie: 0621933297


Dit nieuwsbericht is 419 keer bekeken

X
X